On-line seminář 6.3.: Rozvoj informatického myšlení s využitím robotických hraček

úterý 5. března 2019 ·

Tipy na otevřené výukové zdroje k rozvoji informatického myšlení si k Týdnu otevřeného vzdělávání připravila Eva Fanfulová. V krátkém teoretickém úvodu vysvětlí základní důležité pojmy – rozvoj informatického myšlení, rozvoj digitální gramotnosti. Následně se bude věnovat praktickým příkladům rozvíjení informatického myšlení v mateřské škole a na 1. stupni. Ukáže nejméně 3 druhy robotických pomůcek s tím, pro jaký věk jsou jednotlivé pomůcky vhodné.


Setkání je určeno učitelům MŠ a 1. stupně a všem, komu může přinést inspiraci.

Setkání se uskuteční ve středu 6. 3. 2019 od 20:00 na Metodickém portálu RVP.CZ.

Lektorka: Eva Fanfulová je původně vystudovaná stavební inženýrka, s mnohaletými pedagogickými zkušenostmi i s využíváním digitálních technologií ve výuce různých předmětů. Velkým koníčkem je pro lektorku robotika, a především práce s robotickými hračkami a jejich využití již od předškolního vzdělávání. V současné době lektorka pracuje v Národním ústavu pro vzdělávání, kde se podílí na přípravě revize RVP v oblasti ICT a Informatiky.


Další informace naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.