Strategické projekty k digitálnímu vzdělávání žádají v operačním programu téměř čtvrt miliardy korun

sobota 11. března 2017 ·

Cílem právě ukončené výzvy operačního programu je podpořit koncepční projekty na téma Rozvoj digitální gramotnosti dětí a žáků a na téma Rozvoj informatického myšlení dětí a žáků. Díky těmto projektům budou připraveny koncepční materiály, které umožní modernizaci kurikulárních dokumentů z hlediska zapojení digitálních technologií a které zároveň budou zohledňovat společné vzdělávání.


„Výzva tak ve výsledku přispěje k tvorbě vzdělávacího systému, který dětem a žákům umožní uplatnit se v informační společnosti a využít nabídky otevřeného vzdělávání,“ dodává Václav Velčovský, náměstek pro řízení sekce operačních programů.

V termínu od 1. listopadu 2016 do 8. března 2017 podala žádost o podporu Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích a Univerzita Karlova. Tyto 2 žádosti o podporu zaměřené na rozvoj digitální gramotnosti a informatického myšlení v celkovém objemu bezmála 250 milionů korun téměř naplnily alokaci výzvy. Nyní žádosti o podporu postoupí do hodnotícího procesu.


Celý text naleznete zde

2 komentářů:

Eva Adamová řekl(a)...
11. března 2017 v 11:11  

250 milionů na tvorbu strategických dokumentů? Proboha za co ty peníze chtějí utopit? Jen, aby to nedopadlo podobně jako s dokumenty k inkluzi, které vytvořila UPOL a kterými se MŠMT potom vůbec neřídilo, případně jako s dokumenty z projektu týkajícího se kariérního řádu, které ministerstvo doslova a do písmene vyhodilo oknem. O tom, že pak bude potřeba desítky miliard k tomu, aby se strategie přenesla do praxe, ani nemluvím, protože ty už nebudou. Ale hlavně, že budeme mít někde v šuplíku strategii.

Zdeněk Sotolář řekl(a)...
11. března 2017 v 11:37  

Vyhozené peníze.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.