Michal Komárek: „Mítink? Ve škole? To nikdy!“ Trapná komedie ČSSD ve zlínské škole

středa 28. září 2016 ·

Premiér Bohuslav Sobotka v doprovodu lídra krajské kandidátky ČSSD, předsedkyně krajské stranické organizace a další krajské političky, která kandiduje v nadcházejících volbách z druhého místa, navštívil základní školu ve Zlíně. Pobesedoval s rodiči a žáky. Do voleb zbývají necelé dva týdny. Ale, že by šlo o politickou akci? V žádném případě! Jak by to někoho mohlo napadnout! To by si přece sociální demokracie nedovolila! Ví, že se to ve škole nesmí!


Bohuslav Sobotka (www.vlada.cz)
Není pravděpodobné, že by ta beseda s několika rodiči, o kterou média rozumně neprojevila zájem, mohla mít velký vliv na volební výsledek. Jde o tu aroganci a trapnost, s nimiž akci sociální demokraté komentují. Je to typická ukázka politické řeči: Je úplně lhostejné, co se stalo. Důležité je, jak se to popíše.

Bohuslav Sobotka říká: Školu jsem navštívil jako předseda vlády.“ Jistě, pane premiére.

Zástupce ředitele dotyčné školy Pavel Růžička, který shodou okolností kandiduje v nadcházejících volbách ze šestého místa – za jakou stranu asi? -, říká: „Akce neměla politický podtext.“ A tečka! Co byste chtěli víc? Tak to prostě bylo!

A krajská předsedkyně sociální demokracie Milena Kovaříková dodává: „Nešlo o politický mítink. To bychom si nedovolili.“ Samozřejmě! Jak jinak! Že budou za dva týdny volby? Na to my přece vůbec nemyslíme! Jak vás něco takového mohlo napadnout?!

Připomíná to jednu z proslulých hlášek ze Samotářů, což je ovšem na rozdíl od této frašky, komedie dobrá. Takže: Politický mítink? Ne. Naopak.


Citace politiků jsou převzaty z textů na serveru iDNES.cz zde a zde

13 komentářů:

krtek řekl(a)...
28. září 2016 v 9:00  

Chtěl jsem napsat, že se ČSSD vyznamenala, ale ve zprávě chybí, že to bylo v neděli jako "dobrovolná" akce, které se zúčastnilo 14 rodičů.
Pachuť zůstává...

Unknown řekl(a)...
28. září 2016 v 9:29  

Byli v té škole v neděli i nějací žáci?

Eva Adamová řekl(a)...
28. září 2016 v 9:39  

Ano byli. A představte si, že asi cca dvě třetiny ze všech. Vypadá to, že pouze jedna třetina rodičů má alespoň trochu politicky zdravého rozumu. Ale zaplaťpánbůh za tu jednu třetinu.

Mě by také zajímalo, zda se někdo z učitelů školy odvážil této šaškárny nezúčastnit, nebo jestli zvítězila ona příslovečná připosranost.

Eva Adamová řekl(a)...
28. září 2016 v 10:20  

A tak prý to byly dvě třetiny z prvňáků. Zaplaťpánbůh.

Unknown řekl(a)...
28. září 2016 v 12:23  

jsou i horší akce jako "noc ve škole" či "pyžamový den"

Unknown řekl(a)...
28. září 2016 v 13:12  

" zda se někdo z učitelů školy odvážil této šaškárny nezúčastnit"

A otázka paní ředitelky - pondělí v 7.35, místo ředitelna. "Vám se kolego na naší škole nelíbí"? "Sám přece víte, že od školního roku 2017/2018 rušíme jednu třídu a dojde ke spojení 8.C a 8.D. Někdo bude muset odejít pro nadbytečnost". "Tak Vám přeji příjemný a hezký den".

Unknown řekl(a)...
28. září 2016 v 19:43  

na černou listinu jsem byl zařazen, již když jsem odmítl aktivně se účastnit pyžamového dne a na dotaz pí ředitelky,proč to sabotuji,jsem jí sdělil,že jsem se nemohl rozhodnout, zda přijít v pyžamu či noční košili,ještě jedna mladá kolegyně odmítla,ta jí řekla, že spí nahá,pouze když ji navštíví přítel, tak si občas po souloži půjčí jeho košili,když si jde na balkon zakouřit,tu pak vyhodili spolu se mnou,jinak ostatní kolegyně to pojaly tak, že přes halenku a sukni chodily v noční košili, ale byly i takové ,co ve snaze se pí řed. zavděčit chodily pouze v noční košili,naštěstí měly alespoň kalhotky a podprdu

Unknown řekl(a)...
28. září 2016 v 21:47  

"28. září 2016 19:43"

Docela běžná záležitost na českých školách. Možná snad i pravidlo. Opozice musí být sejmuta za každou cenu, pač to kazí kolektiv. S inkluzí to bude stejné. 99% kolegů a kolegyň sklopí hlavu a bude aktivně souhlasit a to 1% nesouhlasících? To bude makat za těch 99%.

tyrjir řekl(a)...
29. září 2016 v 9:54  

Myslím, že se panu premiérovi ten "Pyžamový den" docela povedl. Skoro jako jiným ty pirátsko sluníčkářsky organizované "Volby nanečisto". Zbývá ještě dát těm "pyžamovým dětem" volební právo a bude vymalováno. V Rakousku už to prý zkoušejí. :)))

Nicka Pytlik řekl(a)...
29. září 2016 v 10:28  

ty pirátsko sluníčkářsky organizované "Volby nanečisto"

Nu, řekněte nějakému člověku v tísní, a ani nemusí být tajný, že je pirát.
Požene vás braučovým krokem.

tyrjir řekl(a)...
29. září 2016 v 11:14  

Zkuste říci Markomanům, že jsou Kvádi. Taky Vás poženou. Přestože z pohledu širšího okolí mají cosi společného.

tyrjir řekl(a)...
30. září 2016 v 13:17  

Jsou prohry, kterých člověk nemá litovat. Nevíte, laimesi, jestli se ta statečná kolegyně přihlásila u NÚV jako školitelka k Inkluzi? Moje doporučení by zřejmě měla. :)))

Unknown řekl(a)...
30. září 2016 v 19:25  



záhy ze školství po dvou či třech sezónách odešla,já měl poslední roky to "štěstí",že jsem měl jen roční smlouvy,takže si mne jako krátkodobého vetřelce do kabinetu nepouětěli,stejně jako mladé absolventky,snad třikrát jsem byl uvádějící učitel,a tak jsem sdílel kabinet s mládím,dodával jim duševní oporu,vysvětloval co nemají nosit před kolegyněmi chytajícími druhou mízu či padesátkami,které ty pipinky vraždily pohledem,ale některé byly naopak dobré ranařky,jednu sem musel při obědě okopávat pod stolem,až jsem nakopl paní ředitelovou,před kterou ona vypustila "ale říďa je ještě stejně štramák", ta udělala doma říďovi peklo a jeho zástupce pak nám,protože za původce jsem byl označen já,peklo,dodnes si s mnohými mejlujeme,některé se po mateřské vrátily do škol ,jiné se vypracovaly u různých firem na manažerské posty



































































Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.