Studio ČT24: Mýty a fakta o inkluzi

pátek 26. února 2016 ·

Brífink České odborné společnosti pro inkluzivní vzdělávání na téma: mýty a fakta o inkluzi.



Záznam na webu České televize (od 35. minuty záznamu)

19 komentářů:

pratavetra řekl(a)...
26. února 2016 v 17:00  

A čím mě soudružka Klára v tomto šotu měla přesvědčit? Svým face language? Že nesprávně používá obrat "jednou tolik", že vysloví ....1 žáků? OMG, ať se zajde zeptat skutečných učitelů! Tohle není inkluze.

Jiri Janecek řekl(a)...
26. února 2016 v 17:19  

Ja vim, ze expertnost a odbornost se tu resi celkem casto, zejmena ve vztahu k nekolika expertum. U nich muzeme donekonecna diskutovat zda studium na PdF a psani o tematu dela z cloveka odbornika.

Ale jestlize o sobe COSIV sam napise: "ČOSIV prosazuje koncept inkluzivního vzdělávání v českém vzdělávacím systému. Usiluje o zajištění rovného přístupu všech osob ke kvalitnímu vzdělávání v běžných školách a školských zařízeních hlavního výchovně vzdělávacího proudu."
tak to je pro mne jasna definice obcanske angazovanosti. Nad tim by se mohl pozastavit i bezny cesky novinar.
Jeste vyssim levelem je snad uz jen ta trojjedinost KL(S) - poradkyne, aktivistka, predsedkyne. To mi pripomina soudni tribunaly z doby velkeho teroru ve slozeni delnik, vojak a prokurator...
---
Jinak vyvracet myty a fakta (ktere si sam vyberu, mozna i vytvorim) je celkem demagogicka technika... Lepsi je oponovat argumentum protistrany v prime diskuzi.

tyrjir řekl(a)...
26. února 2016 v 18:24  
Tento komentář byl odstraněn autorem.
tyrjir řekl(a)...
26. února 2016 v 18:29  

PRIMA myslím bude, jestli se paní Laurenčíková začne angažovat v integraci cizinců a inkluzi jejich dětí.

Viz např.
PRIMA: Zdenek Izer Ded Maroz zada o obcanstvi v CR
https://www.youtube.com/watch?v=EmTfai-16vE

J.Týř :)

Viz též
http://www.ceskaskola.cz/2016/02/prectete-si-valachovou-ceka-boj-vetsina.html

Eva Adamová řekl(a)...
26. února 2016 v 18:34  

Zlatuško, Zlatuško. Problémem, který jsi nepostřehl, je, že zákon o inkluzi vyhlížel docela neškodně. Ovšem ta upřesnění, která se objevila v prováděcí vyhlášce, už tak neškodná nejsou, ba, co víc, některá jsou v praxi nerealizovatelná. A to, co je nerealizovatelné se také realizovat nebude, čímž sami inkluzionisté, nabízí se i pojmenování iluzionisté, mohou inkluzi zakopat. On totiž jen dobrý úmysl k opravdové inkluzi nevede. Bohužel se často stává, že dobrým úmyslem je dlážděná i cesta do pekel.

Lexxa řekl(a)...
27. února 2016 v 9:24  

Lulánci. Kdyby byly v ři.. ryby a tak podobně. Kecejte si o čem chcete, ale o té budoucí soudržnosti společnosti a tvorbě HDP v r. 2090 si můžete nechat jenom zdát. Lžou. Lžou nám, lžou si i oni sami do vlastní kapsy. Pseudologica phantastica anebo F98.6 v přeneseném slova smyslu?

Pavel Doležel řekl(a)...
27. února 2016 v 10:47  

Odmítám inkluzi jako takovou. Stejně jako odmítám kolektivismus. Je třeba říci, že základní vlastností inkluze je skutečnost, že se dobře připravit prostě nedá. Je to klasická utopie. Ty země, které jsou nám dávány za vzor, jsou samy už v hajzlu, nebo se do něj řítí mílovými kroky.

Zavádění inkluze má dva zásadní dopady: 1) sociální a ekonomickou segegaci, 2) nahrazení veřejného školství školstvím soukromým.

Mezi aktéry té propagandistické taškařice vidím jednoho experta na informatiku, jednu ženskou s vysudovanou speciální pedagogikou bez praxe v oboru, jednu ženskou s vystudovaným pedagogickým oborem na FF UK, jednu ženskou s vystudovanou fyzikou a jednu ředitelku základní školy, která snad jako jediná z nich viděla v posledních letech i jiné děti, než své vlastní. Proti tomu stojí zástupy praktiků s každodenní zkušeností s prací s dětmi. Tisíce učitelů, desítky, či stovky ředitelů škol, atd. A hlavně proti tomu stojí 85% rodičů, včetně mě. Pravici jsem už dlouho nevolil, ale to, co socialisté dovolují provádět levicovým aktivistům s naším vzdělávacím systémem, mě spolehlivě vrací do náruče pravice. Z mého pohledu je toto nesrovnatelně větší nebezpečí, než kdybychom obdrželi od evropských socialistů deset tisíc syrských uprchlíků.

Jana Karvaiová řekl(a)...
27. února 2016 v 13:42  

Nemáte někdo nějakého známého poslance, který by navrhl zákon, že všichni tito podivní tvorové by museli jít povinně učit kolečko - základní škola 1.stupeň s inkluzí, 2.stupeň s inkluzí, malotřídka s inkluzí, praktická škola, speciální škola, učňák. Každé zařízení tak rok. A potom by měli povinnost vypracovat referát, třeba na téma inkluze nebo šikana atd.

Unknown řekl(a)...
28. února 2016 v 9:46  

"Pravici jsem už dlouho nevolil, ale to, co socialisté dovolují provádět levicovým aktivistům s naším vzdělávacím systémem, mě spolehlivě vrací do náruče pravice. "

Máte v tomto naprostou pravdu. Socialisté si vskutku zaslouží dostat letos při krajských volbách "za uši", aby se rychle vzpamatovali ze svého "utopického socialismu". Realitou taky je, že jich má plné zuby většina kantorů, což dříve nebývalo.

Unknown řekl(a)...
28. února 2016 v 10:14  

Ono to není ani tak o pravici, nebo levici, ale spíš o tom, jestli vládnou osvícení lidé, nebo polovzdělaní pitomci.

Pavel Doležel řekl(a)...
28. února 2016 v 10:22  

"Ono to není ani tak o pravici, nebo levici, ale spíš o tom, jestli vládnou osvícení lidé, nebo polovzdělaní pitomci."

Jenže nemáme diktaturu, kde by to byla otázka hodu kostkou. Máme zastupitelskou demokracii a vládnout vždy bude takový podíl pitomců, jaký umožňuje vzdělávací systém. Proto to demolování vzdělanosti a systému vzdělávání považuji za tak důležité. Protože je to jako rakovina. Jakmile máte v systému primární ložisko problému, má tendenci metastazovat do všech oblastí společnosti. A pak už to nelze zastavit. Možná už jsme se dostali za tu hranici, kdy to jde zastavit, nicméně já proti destrukci fungujících tkání budu bojovat i přesto.

Unknown řekl(a)...
28. února 2016 v 10:29  

"vládnou osvícení lidé"

A v politice se takoví najdou? Tady si nelze dělat iluze. Pravdou je, že sociální demokracie, strany zelených a různých ultralevicových uskupení v Evropě se v současnosti plně ztotožnily s multikulturou a levicový pohled na společnost jim začíná být cizí.

Unknown řekl(a)...
28. února 2016 v 12:17  
Tento komentář byl odstraněn autorem.
Unknown řekl(a)...
28. února 2016 v 19:42  

CatCatherine25 řekl(a)...

Já to také nevzdávám. Svůj první "protiinkuzivní" projev jsem přednesla 5.12.2011 v senátu. Tehdy se ještě inkluze považovala za nové náboženství a kdo ji nevzýval, byl kacíř.
Inkluzisté prskali na všechny strany, ale hlavu mi nikdo neutrhl. V kuloárech se mnou souhlasil skoro každý, kromě té hrstky inkluzistů, schopné převálcovat všechny ostatní rozumné lidi. Teď už se to zaplaťpánbůh říká veřejně, ale obávám se, že asi trochu pozdě.

28. února 2016 12:17 Vymazat

tyrjir řekl(a)...
28. února 2016 v 20:27  

Zákeřně hráče je někdy nutné nechat tzv. vylézt z křoví, nechceme-li použít např. kanón.
Z křoví vylezli prosazovatelé tzv. ikluze vyhláškou o jejím provedení - koncepčním, finančním a organizačním nezajištěním inkluze k dnešnímu dni. To, co udělali ohrožuje kvalitu vzdělávání v Česku a neodpáře jim to nikdo ani kdyby se paní Laurenčíková jí podobní postavili na hlavu a odstrkovali se pravým i levým uchem současně.

Pan premiér má myslím výjimečnou příležitost udělat (si) ve vládě pořádek.

J.Týř

Viz

http://www.ceskaskola.cz/2016/02/prectete-si-valachovou-ceka-boj-vetsina.html
http://www.ceskaskola.cz/2016/02/prectete-si-inkluze-se-neda-zastavit-at.html?showComment=1456683905542#comment-6070078744591760880

http://www.ceskaskola.cz/2016/02/stanislav-stech-myty-fakta-o-spolecnem.html
http://www.ceskaskola.cz/2016/02/msmt-zasady-karierniho-radu.html
http://www.ceskaskola.cz/2016/01/reakce-msmt-na-tz-eduin-ke-spolecnemu.html
http://www.ceskaskola.cz/2016/02/martin-odehnal-inkluze-v-kocourkove.html

Feudalismus - lenní systém
http://www.e-stredovek.cz/view.php?cisloclanku=2005081601
Bitva na Bílé hoře 8.listopadu 1620
http://icv.vlada.cz/cz/tema/8-listopad-1620-bitva-na-bile-hore-77738/tmplid-560/
http://www.bellum.cz/bitva-na-bile-hore.html

http://www.ceskaskola.cz/2016/02/prectete-si-forum-k-inkluzi-zastupci.html#comment-7012353246974445886

Unknown řekl(a)...
29. února 2016 v 12:04  

"Pan premiér má myslím výjimečnou příležitost udělat (si) ve vládě pořádek."

Mám obavy, že Bohouš o tomto moc dobře ví a je to i s jeho požehnáním.

tyrjir řekl(a)...
29. února 2016 v 13:18  

Pane Fando,to si pište, že to Bohouš ví. Má své rádce a "Ten dělá to a ten zas tohle..." Teď jde o to, aby s těmi číšemi na stole dobře zademonstroval Sluneční soustavu nebo třeba Galaxii a aby ti rádcové, kteří otravují, utekli.
A aby Lidi v Česku toho mohli dělat víc...:))) J.Týř

krtek řekl(a)...
1. března 2016 v 11:52  

Že by byl Zlatuška socialista, o tom slyším poprvé. Stejně jako lidé kolem nevládek. Ten první je ANO, ti druzí Zelení. Takže s ČSSD je spojena jen ministryně. To jen pro pořádek.

tyrjir řekl(a)...
3. března 2016 v 15:34  

To, co vyplulo na povrch v několika posledních dnech, myslím, vykazuje znaky hrubé nekompetentnosti a zřejmě i klientelismu poškozujícího veřejný zájem ČR na kvalitním vzdělávání v síti veřejných škol v Česku. Klientelistická síť devastující české veřejné školství zřejmě zasahuje z MŠMT i do sněmovního školského výboru:

Školský výbor Poslanecké sněmovny schválil i hlasy opozičních poslanců návrh na změnu školského zákona, jejímž přijetím by se zrušila povinnost státu mít Národní radu pro vzdělávání. Sněmovní školský výbor údajně neví, k čemu má Národní rada pro vzdělávání být a radši ji proto pozměňovacím návrhem zruší s tím, že její funkci zastane Národní ústav pro vzdělávání, který neplní ani zdaleka optimálně své poslání ve své kmenové činnosti ani v čerpání EU dotací a který už rok nemá jmenovaného stálého ředitele. Paní ministryně s tím údajně souhlasí:

Viz
Vzdělávací rada nebude s Klausem ani bez něj. Chládkův nápad pohřbila nová ministryně
http://www.ceskaskola.cz/2016/03/prectete-si-vzdelavaci-rada-nebude-s.html

Předseda sněmovního školského výboru a ministryně školství i nadále zastávají spolu s představiteli některých nevládních organizací odborně vadná a politicky dogmatická stanoviska k tzv. inkluzi dětí s LMP do běžných škol s tzv. společným vzděláváním VŠECH dětí, které ve skutečnosti z principiálních legislativních, organizačních a finančních důvodů společným vzděláváním všech dětí není, které ohrožuje kvalitu vzdělávání v síti veřejných škol a které nahrává školám soukromým:

Viz např.:
http://www.ceskaskola.cz/2016/02/studio-ct24-myty-fakta-o-inkluzi.html
http://www.ceskaskola.cz/2016/03/90-ct24-inkluze-na-ceskych-skolach.html
http://www.ceskaskola.cz/2016/03/tomas-houska-jak-ministryne-mluvi-o.html
http://www.ceskaskola.cz/2016/03/jana-marikova-kdo-penize-z-se-ma-bat.html
http://www.novarepublika.cz/2016/02/kdo-o-jake-penize-z-eu-se-ma-bat-kvuli.html

Domnívám se, že pánové předseda a místopředsedové vlády už by s těmi školským vzdělávacím klientelismem otrávenými číšemi měli trochu pohnout směrem k výlevce - tj. s těmi, kteří české veřejné školství otravují výše popsanými nesmysly, pohnout směrem k patřičným dveřím.

Viz
http://www.ceskaskola.cz/2016/02/studio-ct24-myty-fakta-o-inkluzi.html#comment-1839623175951742190

J.Týř

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.