Nejoblíbenější fyzikář opět získá titul ČEZ Ámos a 200 tisíc Kč na Oranžovou učebnu

čtvrtek 3. prosince 2015 ·

I letos mohou žáci přihlásit své oblíbené učitele do ankety Zlatý Ámos, jejíž součástí je již potřetí i anketa o zvláštní titul ČEZ Ámos. Ten získá nejoblíbenější fyzikář. Do soutěže ho musí přihlásit jeho žáci a o jeho výhře rozhodnou zaměstnanci Skupiny ČEZ. Vítěz speciální kategorie oblíbené ankety pro svou školu získá příspěvek 200 tisíc korun na speciální učebnu od Nadace ČEZ.


Žáci mohou své oblíbené učitele přihlašovat do 31. prosince na www.zlatyamos.cz se zmínkou, že kantor bude kandidovat na nejoblíbenějšího fyzikáře. Kromě jména, stručné charakteristiky a fotografie pedagoga musí přihláška obsahovat i zábavnou či zajímavou příhodu, kterou žáci s oblíbeným vyučujícím prožili. Pro uznání nominace jsou potřeba ještě podpisy sta osob, které s ní souhlasí.

V anketě Zlatý Ámos postupuje z regionálních kol šestnáct soutěžících do semifinále a pouze šest do finále. Z těch vybere Zlatého Ámose odborná porota. Anketa ČEZ Ámos probíhá na odlišném principu, a to hlasováním energetiků ze Skupiny ČEZ na firemním intranetu, kde najdou stručné medailonky přihlášených fyzikářů.

Skupina ČEZ podporuje technické vzdělávání mladých lidí. Proto vítěz získá nejen titul nejoblíbenějšího fyzikáře v zemi, ale hlavně příspěvek ve výši 200 tisíc korun na speciální Oranžovou učebnu pro výuku technických a přírodovědných předmětů od Nadace ČEZ.

V loňském ročníku měla toto štěstí Jana Czuchová ze ZŠ T. G. M. v Hrádku nad Nisou, díky jejímuž vítězství se v polovině listopadu v její škole otevřela nová Oranžová učebna. „Práce s digitálními senzory a počítači, USB mikroskopy, elektronickými stavebnicemi a dalšími pomůckami nejen zpestřuje výuku, ale dokáže přitáhnout žáky k objevování přírodních věd. Fyzika přestává být strašákem a přírodovědný kroužek, který plánujeme otevřít, má již teď spoustu zájemců. I když PET lahve, svíčky, sáčky, špejle a lepicí pásky jsou na pokusy také fajn, v době neustálého technického pokroku je úžasné, že už i žákům základní školy je možné ukázat vědu pomocí moderních pomůcek,“ pochvaluje si nové vybavení nejoblíbenější fyzikářka Jan Czuchová.

Anketa ČEZ Ámos je jednou z aktivit Skupiny ČEZ na podporu vzdělávání v oblasti technických oborů. „Dobře víme, že je těžké získat zájem žáků o technické předměty a učit fyziku poutavým způsobem. Snažíme se proto fyzikáře všemožně podporovat, mimo jiné i příspěvky na speciální technické učebny, které výuku fyziky usnadňují,“ říká Pavel Puff, manažer útvaru strategický nábor Skupiny ČEZ.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.