Přečtěte si: Med do škol? Ministr Jurečka sklízí kritiku

pondělí 30. listopadu 2015 ·

Chtěl pomoci včelařům, ale vymklo se mu to z rukou. Ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL) za svůj projekt Med do škol schytává kritiku ze všech stran. Prý podporuje farmáře, ale škodí dětem.


Z článku Vladimíra Baráka v Týden.cz vybíráme:

"Dva roky společně s ministerstvy školství a zdravotnictví intenzivně řešíme, jak u dětí omezit příjem nezdravých potravin. Největším problémem je přitom velká nadmíra cukru. A do toho přijde ministerstvo zemědělství naprosto nekoordinovaně s projektem, který podává dětem cíleně jednoduché cukry," uvedla pro TÝDEN respektovaná specialistka na zdravotní prevenci a výživu Margit Slimáková. Svačiny by se v podobě, jak je předvedlo ministerstvo, prý k dětem vůbec neměly dostat.(...)

Aby se Jurečka vyhnul kontroverzi, stačilo málo: předjednat projekt s lidmi, kteří dětskému stravování rozumějí. Třeba s resorty školství a zdravotnictví. Pod druhý jmenovaný spadá Státní zdravotní ústav (SZÚ). Ten má na starosti i stanovení výživových norem ve školním stravování (spotřební koš). " O této aktivitě ministerstva zemědělství jsme se bohužel před jejím zahájením nedozvěděli a vůbec to s námi nikdo nekonzultoval," říká Alexandra Košťálová ze SZÚ.

1 komentářů:

Miloslav Novotný řekl(a)...
30. listopadu 2015 v 19:44  

O Jurečkově nápadu na mezirezortní tunel ze školství do zemědělství (čti: z daní do podnikání) jsem zde četl již před měsícem. Nápad na dotování ceny mléka ze školského rozpočtu už tu také byl. Paní Valachové to bylo v lepším případě lhostejné, pokud ty nesmysly přímo nepodporovala.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.