MŠMT: Úspěchy české výpravy na Mistrovství světa v záznamu a zpracování textů

středa 29. července 2015 ·

Ve druhé polovině července proběhlo v Budapešti Mistrovství světa v záznamu a zpracování textů. Konalo se v rámci jubilejního 50. kongresu mezinárodní organizace Intersteno, založené parlamentními stenografy v Londýně v roce 1887.


Z české výpravy vystoupilo na stupně vítězů 15 účastníků. Nejvíce medailí získala fenomenální juniorka (věková kategorie 16 – 20 let) Karolína Foukalová z Gymnázia v Rožnově pod Radhoštěm (5 zlatých 2 stříbrné), druhou nejúspěšnější se co do počtu medailí stala žákyně Klára Odehnalová (Gymnázium Opava, 3 zlaté, 2 stříbrné). Mezi praktiky si nejlépe vedl Petr Hais (OA Praha, Heroldovy sady, 3 zlaté, 1 stříbrná a 2 bronzové medaile). V konkurenci téměř 30 zemí světa získala Česká republika 46 z 91 medailí.

Gratulujeme!

1 komentářů:

krtek řekl(a)...
30. července 2015 v 16:55  

Ano. A proto se skrz RVP snížila hodinová dotace Písemné a elektronické korespondence, proto po několik let nejsou státní zkoušky z psaní na počítači.
Jen díky nadšencům, mnoha hodinám tréninků, systému soutěží, na kterých se podílí manželé Zaviačičovi, je možný tento úspěch. Vím o tom své, na tomto mistrovství jsem skončil třetí ve zpracování textu na počítači (které se snažím naučit i své studenty).

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.