Škola dotykem: Matematika na ZŠ Nemyčeves

středa 13. května 2015 ·

Dvanáct škol z České republiky testuje v projektu Škola dotykem v praxi vyučování pomocí tabletů a dotykových obrazovek.

7 komentářů:

Jiri Janecek řekl(a)...
13. května 2015 v 9:32  

No, nesednul jsem si z toho na zadek... Tak nejak mi prijde, ze to jadro je furt stejne jako kdysi. A dost mozna ze sesit i je levnejsi...

Nicka Pytlik řekl(a)...
13. května 2015 v 9:52  

Ono, co taky furt vymýšlet nového. Buď se ryje do tabulek, nebo píše do sešitu, nebo kompetentní u interaktivní tabule, nebo zkonkurenceschopňuje s tabletem, nebo inovátoří křídami na chodníku.
Jako nádobí od ceptra dobrý, ale nad guláš z očouzeného kotlíku není.

Pavlína řekl(a)...
13. května 2015 v 19:21  

Čím se ta hodina konkrétně změnila díky tabletům, kromě toho, že pan učitel "ušetřil" čas na výklad? Ono se to v malotřídkách může často hodně moc hodit, protože časem se tu nedá plýtvat. Ale máme-li se bavit o tom, že tablety mají měnit výuku a přinášet nové možnosti, budeme muset ještě dál. Na začátku cesty práce s tabletem ve výuce - proč ne. Jenže nám náhrada papíru nestačí. Chceme vymýšlet, tvořit a sdílet. A chceme tvořit interaktivně a kreativně. Dokonce se chceme tak odvázat, že začneme vymýšlet, tvořit a sdílet něco, co by bez technologií nemohlo vzniknout. Třeba vlastní sbírku interaktivních slovních úloh, které druháčci připraví pro prvňáčky. Sami vymyslí zadání a natočí a okomentují postup při řešení.

Nicka Pytlik řekl(a)...
13. května 2015 v 21:00  

Takže vy chcete poněkud nanicovatými důmy zaplevelit i pestrý dětský svět?

Unknown řekl(a)...
14. května 2015 v 7:55  

předčasně jsem se zaradoval,že se vrací staré dobré časy mého mládí,kdy jsme měli v matematice školu dotykem,při procvičování násobilky ,když žák odpověděl špatně,pocítil dotyk ukazovátka,sice to nebylo kreativní ani tvořivé,natož hravé,ale malou násobilku uměli i ti největší inkluzivní pitomci

Zdeněk Sotolář řekl(a)...
14. května 2015 v 10:08  

Zajímavá je konefrence projektu Škola dotykem.
Vybírám dva referátky:
Vzdělávání je věcí nás všech – Hun Lee, prezident Samsung Electronics Czech and Slovak
Budoucnost školy začíná dnes – Sang Woo Kim, Executive Vice President, Corporate Affairs, Samsung Electronics Europe

BoBr řekl(a)...
14. května 2015 v 11:33  

Myslím, že zajímavý je i tento příspěvek na této firemní akci - Digitalizace českého školství – Marcel Chládek, ministr školství, mládeže a tělovýchovy České republiky.
Ještě k tomu videu - nic lepšího, co bych mohl ukazovat jako odstrašující příklad zavádění tabletů do našich škol, si vůbec neumím představit!!!

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.