Jiří W. Procházka oživil Mrtvou šelmu

úterý 14. dubna 2015 ·


Nakladatelství Plus vydalo dlouho očekávaný detektivní román od legendy české fantastiky Jiřího W. Procházky a oblíbené autorky knih pro děti Kláry Smolíkové. Mrtvá šelma je první příběh ze série chystaných detektivních případů Souřadnice zločinu, které postupně zmapují zajímavé české regiony.

Jiří W. Procházka, autor kultovních děl z žánru sci-fi a fantasy, opět vstupuje do neznámých literárních vod. Detektivní žánr přetváří, přeskupuje a taví stejnou silou, s níž kdysi sepsal první původní český fantasy román Ken Wood a meč krále D'Sala  nebo kyberpunkovou sbírku Tvůrci času, která předběhla o deset let poetiku Matrixu.

V Mrtvé šelmě uvede zmizení renomovaného profesora do pohybu nejen policejní vyšetřování, ale také svede dohromady nesourodou dvojici, která se pouští do pátrání na vlastní pěst. Muzejní kurátorka Berenika Weissová a bývalý policista Robert Štolba se dostanou do míst, o kterých policie nemá ani zdání a kde oba dva musí spoléhat jen sami na sebe. Přepadení, vraždy a krádeže vždy nějak souvisejí s táborským muzeem a záhad přibývá. Kdo všechno z okruhu podezřelých patří k tajné sektě husitských bratří? Jakou roli v případu hraje lidská zášť a chamtivost?

Mrtvé šelmě spojily své síly dvě významné osobnosti české literatury. Čtenáři se tak mohou těšit na opravdu velkou porci napětí, svérázný humor i promyšlený příběh s historickým pozadím. „Tábor můžete poznávat s turistickým průvodcem v ruce. Nebo se můžete začíst do naší knihy a projít s ní trochu jiné město, než jaké líčí oficiální weby. Město, ve kterém se snoubí život, smrt a slavná minulost husitské nedobytné pevnosti,“ říká Klára Smolíková a Jiří W. Procházka dodává ještě jednu zajímavost: „Mrtvá šelma je první temný detektivní román, který končí svatbou, nikoli však hrdinů, Štolby a Weissové, ale nás autorů. Po dopsání knihy jsem požádal Kláru Smolíkovou o ruku.

Knihu se slevou přímo od nakladatele zakoupíte na www.albatrosmedia.cz.  

Prolistujte si ukázkovou kapitolu:

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.