Memorandum o spolupráci mezi ministrem pro lidská práva a Českou školní inspekcí

pátek 24. října 2014 ·

Ministr pro lidská práva, rovné příležitosti a legislativu Jiří Dienstbier a ústřední školní inspektor Tomáš Zatloukal podepsali ve čtvrtek 23. 10. 2014 memorandum o vzájemné spolupráci.


Obsahem memoranda je například zapojování odborníků vybraných úřadem ministra pro lidská práva, rovné příležitosti a legislativu do inspekční činnosti České školní inspekce na pozici tzv. přizvaných osob, které se budou účastnit zejména monitorování vzdělávání dětí, žáků a studentů se speciálními vzdělávacími potřebami, vzdělávání Romů, cizinců nebo osob se zdravotním postižením.

Mezi konkrétní formy spolupráce budou dále patřit pravidelná setkávání zástupců České školní inspekce a úřadu ministra pro lidská práva, rovné příležitosti a legislativu k aktuálním otázkám týkajícím se realizace práva na vzdělání, vytvoření platformy pro vzájemnou spolupráci, informování se o přípravě a provádění koncepčních dokumentů, zabezpečení spolupráce při prosazování společných cílů a zajišťování prostoru pro poskytování odborných stáží studentům, kteří se věnují problematice rovného vzdělávání, zejména s ohledem na osoby se speciálními vzdělávacími potřebami. Koordinací spolupráce byli pověřeni náměstkyně ministra pro lidská práva, rovné příležitosti a legislativu Kateřina Valachová a náměstek ústředního školního inspektora Ondřej Andrys.

1 komentářů:

Unknown řekl(a)...
25. října 2014 v 14:52  

To nám ještě chybělo.

Čtěte: http://protiproud.parlamentnilisty.cz/svet/politika/komentare/1172-duo-dienstbiersabatova-a-tma-o-polednach-ubrani-konzervativci-pomnik-svateho-vaclava-pred-znesvecenim-homosexualy-bolsevicke-rodinne-klany-nam-opet-vladnou.htm a http://protiproud.parlamentnilisty.cz/svet/obcan/bitvy/1057-dienstbierovy-kvoty-pro-cikany-povedou-ke-katastrofe-vysledkem-politicke-korektnosti-byly-v-usa-horici-mesta-i-financni-krize-pujdeme-stejnou-cestou.htm

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.