Databáze výstupů projektů OP VK nabízí učební materiály i hry

pondělí 1. září 2014 ·

Začátkem letošního července byla v ostrém provozu spuštěna nová Databáze výstupů projektů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost (OP VK). Jedná se o veřejně přístupný portál, který vedle základních informací o jednotlivých podpořených projektech umožňuje všem zájemcům prohlížet, stahovat a za určitých podmínek i bezplatně využívat výstupy vzniklé s přispěním OP VK.


Smyslem databáze je tedy volné šíření materiálů, které byly vytvořeny, popřípadě inovovány v rámci projektů OP VK, a zajištění jejich většího praktického využití ve vzdělávacím systému České republiky.

Databáze výstupů je určena jak odborné, tak i laické veřejnosti. Základní informace o projektech a jejich produktech jsou přístupné všem návštěvníkům portálu bez rozdílu, včetně neregistrovaných uživatelů. V případě zájmu o samotné produkty a jejich konkrétní využití, například jako materiál při výuce, je však zapotřebí se nejprve registrovat a vyslovit souhlas s podlicenčními podmínkami. Připomínáme, že materiály umístěné v databázi jsou autorská díla chráněná autorským zákonem.

V databázi lze najít nejrůznější výukové materiály, analýzy, studie, učebnice, manuály, příručky, audiovizuální díla, vzdělávací hry a podobně. Všechny tyto produkty byly otestovány v projektové praxi a nyní jsou využitelné pro účely vzdělávání.

Jednotlivé výstupy budou vzhledem k vysokému počtu projektů OP VK (více než 10 tisíc) do databáze nahrávány postupně. Plánovaným termínem pro uveřejnění všech relevantních produktů je 31. prosinec 2015.

Databáze výstupů projektů OP VK je dostupná přes webový portál OP VK (www.op-vk.cz), případně přes odkaz http://databaze.op-vk.cz.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.