Scio: Zimní srovnávací zkoušky

úterý 14. ledna 2014 ·

Zimní srovnávací zkoušky jsou určeny pro žáky 5., 7. a 9. ročníků. Účastníci absolvují testy z loňských přijímacích zkoušek, které zahrnují testování z matematiky, českého jazyka a obecných studijních předpokladů. Tyto přijímací zkoušky nanečisto se konají už v sobotu 25. 1. 2014, uzávěrka přihlášek je 19. 1. 2014.


Rodiče považují srovnávací zkoušky za jednu z nejužitečnějších forem přípravy na přijímací zkoušky. Oceňují hlavně možnost vyzkoušet si zkoušky v reálném čase, s ostatními dětmi, a to na místě a v atmosféře podobné skutečným zkouškám. Důležité je také porovnání s dalšími uchazeči, kteří se v daném školním roce chystají na přijímací zkoušky.

Zároveň rodiče vítají, že díky Srovnávacím zkouškám si účastníci zvyknou na zkouškovou atmosféru a u ostrých přijímaček už vědí, co je čeká. Díky tomu nejsou v takovém stresu a mohou se soustředit na řešení testů.

Přijímací zkoušky Scio

V letošním školním roce využije Přijímací zkoušky Scio ve svém přijímacím řízení několik stovek středních škol a víceletých gymnázií. V některých krajích slouží přijímací zkoušky Scio jako jednotné přijímačky pro všechny střední školy. Více informací o přijímacích zkouškách Scio se dočtete zde.

Pro koho: žáci 5., 7. a 9. tříd hlásící se na víceletá gymnázia a střední školy

Místa konání: Brno, České Budějovice, Hradec Králové, Jihlava, Karlovy Vary, Liberec, Olomouc, Ostrava, Pardubice, Plzeň, Praha, Teplice, Zlín

Předměty: český jazyk, matematika, obecné studijní předpoklady

Termín konání: 25. 1. 2014

Uzávěrka přihlášek: 19. 1. 2014

Rodiče mohou své děti přihlásit na www.scio.cz/sz nebo na tel. 234 705 555. Další informace je možné získat na www.scio.cz/zkousky nebo na poradenské lince k přípravě na přijímací zkoušky 234 705 010.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.