Přečtěte si: Zavaž mi boty, debile! Co všechno dětem dovolíme?

středa 27. listopadu 2013 ·

Tatínek se snaží holčičce zapnout bundu, ale nejde mu to. "Co děláš, ty seš ale blbej!" opáčí mu dívenka s culíky. Pak se chystají odejít a v tom si všimnou, že má holčička rozvázané tkaničky. "Podívej se na to!" vyhrkne. "Tak mi snad zavaž boty, debile!" rozčílí se. Tatínek se jí ještě omlouvá (!) za svou zapomnětlivost. Tohle je scéna odchodu ze školky, kterou s Kryštofem sledujeme.


Z článku Veroniky Jonášové v Lidovky.cz vybíráme:

Výhoda německé školky je u nás zatím v tom, že Kryštof se jazyk teprve učí a tak daleko, aby chytal sprostá slova, nedošel. Zatím nám přeříkává neškodné básničky, volá na nás "Guck mal!" místo "Podívej" a vůbec je celkově roztomilý. Mimoto si ale už teď přináší některé móresy, které jsou dost otravné. Například se od kamaráda Antona naučil vystrkovat zadek a považuje to za největší vtip.

2 komentářů:

Anonymni z 21:30 řekl(a)...
27. listopadu 2013 v 13:15  

A tak to má být. Přece debil tatínek s krávou maminkou nebudělat něco, co se jejich miláčkovi nelíbí.

Nechtějí uťápnutého pitomečka, chtějí ambiciózní a sebevědomou samici nebo samečka, ideálně takovou, která své rodiče během vývoje sežere, aby byli nějak užiteční...

Nicka Pytlik řekl(a)...
27. listopadu 2013 v 21:52  

Jakkoli svět zdejší nějak výrazně spravedlností neoplývá, považuji za poměrně spravedlivou skutečnost, že ve výchově liknaví rodiče to zpravidla schytají z první ruky, a že většina dnešních nezbedů bude mít svoje vlastní robátka.
V každém případě, zdá se, jsou v Německu poněkud pozadu. U nás se už začíná ve školce nabízet výtka typu: "Tak mne snad přebal."
Oslovení "debile" jsem se zatím dočkal jen od rodiče. Tedy od rodiče žákova. Ale to je už známá historka.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.