Představujeme Langevo.com

úterý 24. září 2013 ·

Právě spuštěný projekt www.Langevo.com přináší inovativní pohled na výuku cizích jazyků. Kombinací herních principů s přirozenými prvky motivace podporuje dlouhodobé a zábavné učení.


Langevo je webová hra na učení cizojazyčných slovíček. Využívá jednoduché herní principy pro přirozenou motivaci. Herní mechanismus zároveň respektuje paměťovou křivku a podporuje pravidelné učení. Zakladatel Tomáš Holub říká: "Největším problémem při učení je motivace samotných studentů. Více než 80 % z nich nedokončí 5. lekci. Snažíme se změnit samotnou nechuť k učení. Chceme, aby se lidem konečně podařilo naučit cizí jazyk."

Současná verze Langevo obsahuje na 500 slovíček ve třech jazycích - angličtina, španělština, čeština. Ladislav Sedlák, člen týmu, který se právě učí desátý jazyk, na základě vlastních zkušeností s výukou i učením jazyků říká: "Zakládáme si na kvalitě slovní zásoby, slovíčka jsou doplněna synonymy a zvukovou nahrávkou výslovnosti. Zaujmout chceme také jedinečným grafickým zpracováním obrázků."

Tým Langevo neustále pracuje na rozšiřování slovní zásoby a přidávání nových funkcí. Nejzajímavější bude vytvoření sociální sítě a zapojení komunitních funkcí do hry. Autoři míní, že: "Učení v komunitě bude užitečné především pro učitele a žáky." V nejbližší době rozšíří nabídku jazyků o portugalštinu a francouzštinu, v plánu jsou i další jazyky. Na blogu www.Langevo.com/blog se kromě informací o vývoji hry dozvíte také další užitečné tipy pro studenty cizích jazyků.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.