Smělá pěnkava zběsile pěla bělostnému měsíci a jiné pravopisné hrátky s BJE, VJE, BĚ, PĚ, VĚ + MĚ, MNĚ + S, Z, VZ

pátek 21. září 2012 ·

Zábavná cvičebnice pro žáky 1. stupně ZŠ volně navazuje na úspěšnou publikaci Bystrá kobyla bila kopyty na babykové mýtině. Děti knihou opět provází Anička, která stále bojuje s českým pravopisem, a kouzelné pero, které se jí snaží při louskání pravopisných oříšků pomoci. Společně s nimi si tentokrát procvičíte psaní slov obsahujících bje, vje, bě, vě, pě, mně, mě, tvarů zájmena já, tedy mě a mně, a také psaní slov s předponami s-, z- a vz-.

V každé kapitole nejdříve najdete stručné vysvětlení pravopisu s uvedením názorných příkladů ve větách, které jsou pro snadnější pochopení a zapamatování doplněny humorným obrázkem. Následuje řada pestrých cvičení (např. synonyma, doplňovačky, pranostiky, pořekadla, křížovky, osmisměrky apod.) a kapitolu vždy uzavírá klíč k jejich správnému řešení. Na konci knihy pak najdete souhrnné opakovací cvičení celé látky psané zábavnou formou Aniččina deníku.

Autorka knihy se snaží dětem hravě a zábavně vysvětlit pravidla správného psaní slov obsahujících bje, vje, bě, vě, pě, mně, mě, tvarů zájmena já, tedy mě a mně, a také psaní slov s předponami s-, z- a vz-. Proto je knížka pestrá, humorná a plná vtipných ilustrací a neotřelých textů.

V knize najdete:

  • stručná pravidla správného psaní slov obsahujících bje, vje, bě, vě, pě, mně, mě, tvarů zájmena já, tedy mě a mně, a také psaní slov s předponami s-, z- a vz-.
  • konkrétní příklady užití slov ve větách,
  • hravá cvičení,
  • klíč ke správnému řešení,
  • a mnoho veselých ilustrací…
Ukázky stran:







Knihu s 15% slevou zakoupíte v e-shopu knihy.cpress.cz.



0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.