Martin Rychlík: Ministryní školství může být i Kačenka Klasnová, Bártova žena. Nesmějte se tomu!

úterý 27. března 2012 ·

Nového ministra školství čeká zejména náprava evropských fondů, vysokoškolská reforma a srovnání odborně zbídačeného úřadu.



rávě se rozhoduje o budoucnosti vašich dětí a vnoučat. Kdo bude nově „orchestrovat“ ministerstvo školství? Poté, co se zásadový ochránce učitelů Josef Dobeš (VV) rozhodl čestně rezignovat (když obratně vytěsnil 242 svých prohřešků), nám Věci veřejné vybírají jeho nástupce a nově chtějí přepsat i koaliční smlovu. Odborníků prý mají dost. Dva z nejvýznačnějších expertů disponují dokonce zkušenostmi se středním školstvím: místopředsedkyně VV Dagmar Navrátilová učila na gymnáziu a Milan Štovíček řídil střední odbornou školu v Litvínově a také tam starostoval. Může to ale stačit na ministrování celého resortu od mateřinek po superlasery?

V pondělí vytáhla vicepremiérka Karolína Peake (VV) z rukávu další eso – vystudovanou doktorku teologie Kateřinu Klasnovou, jejíž rigorózní práci o 105 stranách s názvem Pojetí soterologie v antických mysterijních kultech (2004) loni cupoval server Aktuálně.cz, neboť prý opisovala jen ze čtyř základních zdrojů – učebnic. Sličná religionistka má zkušenosti i jako novinářka, vedla totiž časopis Pražan. Je manželkou superguru Víta Bárty (VV).

Když Josef Dobeš odstoupil, redakce ČESKÉ POZICE se na interní poradě bavila odhady, který stranický odborník asi školství převezme. Za největšího favorita jsme považovali Michala Babáka, který by během pár měsíců opravil evropské fondy, našel 2,5 miliardy pro učitele a z tiskovky zamával i mamince.

Nyní ale žerty stranou: pokud by úřad v Karmelitské „orchestrovala“ ThDr. Klasnová-Bártová, asi těžko bychom se dočkali změny not, jako tomu bylo v přípravě Dobešových stamilionových Individuálních projektů národních (IPn), jež mají přesunout stamiliony korun z evropských dotací do těch správných kapes. Server Motejlek.com svého času u projektu OKNO natvrdo napsal, že „Bárta oblézá česká média s tím, že jim přihraje stovky milionů z evropských fondů“.

Celý článek na webu ČESKÁ POZICE


8 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
27. března 2012 v 16:07  

Tedy, nevím, co máte proti Katušce Klasnové. Je to hezká blondýnka!

Každopádně je na ni daleko lepší pohled, než na Pepu Dobeše. Twn dokonce nebyl ani blondýn.

První podmínku - krásný vzhled na ten Boží svět - tedy paní Klasnová/Bártová určitě splňuje na 100 percent.

A že není odbornice na školství?
To není, upřímně řečeno, v tomto státě nikdo a kdo to tvrdí, je debil!

Školství je natolik složitý organismus, že mu ani nelze rozumět. na to jsou jednotlivé odbory ministerstva. Minitr je jen nesmí decimovat.

Pár zoufalců se jen tak tváří, že školství mají v malíku (třeba Chládek z ČSSD, Bartoš a Bém z ODS) a matou tak tělem ostatní zoufalce, kteří jim to věří.

Dejte tam někoho, na koho se alespoň hezky kouká. Nemusí to být žádný génius, ani "odborník". Těch je na školách habaděj.

Anonymní řekl(a)...
27. března 2012 v 16:14  

Myslím si, že záchranou pro tento stát je pouze nějaký osvícený panovník a úřednická vláda složená z lidí, kteří oboru rozumějí. Politickým stranám nejde o nic jiného než o svůj prospěch a získání co nějvíce peněz. Je mi z toho nanic a díky výkvětu v VV přijdeme i o peníze, které jsme mohli do školství získat. Kde to jsme?

Anonymní řekl(a)...
27. března 2012 v 16:20  

Jo jo, porculánová panenka...

Ale ve svazku s Bártou z ABL asociuje známý bonmot z dávné anekdoty ...on byl tajnej, ona veřejná.

V jednom se jí zastanu - ThDr. Klasnová splnila všechny zákonné požadavky i předpisy fakulty pro udělení příslušného titulu.
Pokud jí byla uznána práce krátká nebo nepřiměřené vědecké úrovně, není to problém její, ale oborové komise dané katedry. Na její nenáročnost směřovat případné výhrady.

Anonymní řekl(a)...
27. března 2012 v 16:59  

A ještě k tomu to hezká ženská.
Těch je v politice jako šafránu.
Jen si třeba vybavte místopředsedkyni Poslanecké sněmovny. Teď jí zrovna nemohu přijít na jméno, ale pro bližší identifikaci má něco s dolní čelistí. Buď od manžela, nebo od narození.

Zpívala taky oslavný hymnus na USA a jejich základnu v Česku s jedním folkovým zpěvákem.

Pardon, ale teď mám okno, ale politicky je z mordparty Kalouska a pana knížete. Dříve KDU-ČSL.

Až to dopíšu, určitě si na ni hned vzpomenu.
Prostě už je odpoledne a mírně táhne k večeru, takže mozkové synapse jsou pomalu spát.

Anonymní řekl(a)...
27. března 2012 v 18:33  

27. března 2012 16:07

Trvám na doplnění řady (třeba Chládek z ČSSD, Bartoš a Bém z ODS) + Kalousek ( líní učitelé ) + Nečas ( školství je pro ODS prioritou ).Ignorant

Anonymní řekl(a)...
27. března 2012 v 19:23  

Pane Martínku Rychlíkovic, přestaňte nás už konečně zásobovat svými jalovými plky. Smiřte se s tím, že ve volbách vyhrála ODS, TOP 09 a VV a ne komunisti a socani a že levice (naštěstí) nemá sílu to zvrátit.

Jíž dopředu víte, že každý člověk z VV bude ještě horší než ten předchozí. Mohl byste se živit jako novodobá Pýthia.

Je zajímavé, že tak demokraticky a sociálně založeného a citlivého člověka, jako jste Vy, nevzrušují činy např. skvělého MUDr. Ratha, který nepřestal zlobit ani po výprasku od MUDr. Macka.

Anonymní řekl(a)...
27. března 2012 v 23:56  

Pan Martin Rychlík je, pokud je mi známo, novinář zabývající se školstvím. Má tedy svaté právo se o nějaké Rathy a Macky nezajímat. A že ví dopředu, že VV nebudou schopny sehnat někoho alespoň jakžtakž seriózního na ministra školství? No to ví správně! Než jste se tady nad tím stačil dojmout, vážený nekritický obdivovateli VV-ABL a naší slavné kleptokoalice vůbec, tak nám to představitelé VV-ABL už stihli v médiích dokonce několikrát oznámit.

Anonymní řekl(a)...
28. března 2012 v 7:00  

27. března 2012 19:23

Jo, jo - pýcha předchází pád. Věřte nebo nevěřte - té vaší vládě národního rozkrádání, tunelování, odklánění, plné Janoušků, Kocourků, Drobilů,.. již nevěřím, zklamali na plné čáře.Výměna je víc jak nutná. Nějaký pán Kubice napsal přece něco o prorůstání mafie a politiky.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.