Slajdologie: Tajemství tvorby skvělých prezentací

středa 29. února 2012 ·

Bez ohledu na to, na které příčce organizačního žebříčku se ve vaší společnosti nacházíte, se vám už asi stalo, že jste museli připravit nějakou důležitou prezentaci pro vaše kolegy, nadřízeného, zákazníky nebo širokou veřejnost. Softwarové aplikace pro přípravu prezentací jsou jedněmi z mála nástrojů vyžadujících, aby jejich uživatelé neustále uplatňovali vizuální myšlení. Na rozdíl od verbálních dovedností není snadné naučit se vyjadřovat vizuálně. Není to přirozená schopnost, ani se ji nenaučíte ve škole nebo v rámci obchodních školení. A proto je tu slajdologie, kniha vyplňující prázdné místo v našich znalostech.


Napsala ji Nancy Duartová, ředitelka společnosti Duarte Design, jež vytvářela prezentaci k Al Goreovu oskarovému filmu An Inconvenient Truth (Nepříjemná pravda). Kniha je vhodná pro každého a obsahuje mnoho praktických rad, jak vytvořit dobrý vizuální příběh. Kombinuje abstraktní myšlení a inspirující nápady z oblasti designu s případovými studiemi popisujícími zkušenosti věhlasných značek. Se slajdologií se naučíte:
  • navázat kontakt s konkrétním typem publika,
  • přetvořit svoje nápady do grafické podoby,
  • efektivně používat diagramy a náčrty,
  • použít grafiku, která publiku usnadní pochopení sdělovaných informací,
  • vytvořit prezentaci zanechávající v publiku hluboké a dlouhotrvající dojmy,
  • využít prezentační techniky k vlastnímu prospěchu.
Světlo světa již spatřily miliony prezentací a miliardy snímků – a většina z nich zapadla. Slajdologie otřese vašimi názory na vytváření prezentací a naučí vás myslet vizuálně. Vdechne nový život do vaší práce a tím napomůže vaší kariéře.

Ukázky stran:

Více informací o knize naleznete a s 15% slevou zakoupíte v e-shopu knihy.cpress.cz.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.