Přečtěte si: Je to šlendrián, napsala EU Dobešovi o zbytečném projektu za 650 milionů

pondělí 9. ledna 2012 ·

Česko hazarduje s penězi z Evropské unie. Ministr školství Josef Dobeš čelí ostrým výtkám kvůli sportovnímu projektu, jehož garantem je bývalý sportovní moderátor ČT a také šéf televizní rady Jiří Baumruk. Ve hře jsou stamiliony korun a v Bruselu považují projekt za zpackaný.

Z článku Kateřiny Eliášové v iHNed.cz vybíráme:

Podle toho, jak Baumruk popsal v projektu své záměry, složité věci za evropské peníze vymýšlet nechce. Jde spíš o administrativu, kterou mají spravovat celkem tři manažeři a jeden metodik. Nejprve plánuje analyzovat oblast vzdělávání ve sportu, vytvořit metodiku, prozkoumat, v jaké kondici jsou v Česku sportoviště, vyrobit televizní spoty.


Potom hodlá zajistit vzdělávání lidí, kteří by chtěli být trenéry, instruktory nebo učiteli tělesné výchovy.


"Vzdělávání ve sportu už teď zajišťují fakulty tělesné výchovy tří vysokých škol v Praze, Brně a Olomouci, nemalá část absolventů je z pedagogických fakult. Proto by finanční prostředky měly směřovat právě do všech těchto institucí. Je zcela zbytečné vytvářet nové struktury. Je to nekompetentní utrácení evropských peněz,“ míní proděkan Fakulty tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy Karel Kovář a vedoucí katedry technických a úpolových sportů Miloš Fiala, které HN oslovily, aby projekt posoudili.


„Projekt je jinak postaven víceméně na obecných tvrzeních a nerespektuje ani dílčí studie o potřebách vzdělávání, které již existují,“ říkají oba experti.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.