Přečtěte si: Dobeš chystá TV seriál za 193 miliónů, na výtky z Bruselu nedbá

úterý 31. ledna 2012 ·

Ministr školství Josef Dobeš (VV) pořádně vytočil Evropskou komisi (EK), která si posvítila na jeho projekty, jimiž zaštiťuje žádost o eurodotace v hodnotě 1,2 miliardy korun. EK si stěžuje, že ministerstvo posílá žádosti o milióny na velmi sporné projekty, ale zcela pomíjí její názor. Jedním z takových projektů je 14dílný seriál Češi Evropě o českých historických osobnostech, který má vyjít na téměř 200 miliónů korun.

Z článku map a tr v Novinky.cz vybíráme:

„Projekty OKNO a SPORT mají nulový přínos,“ řekl Právu i šéf poslaneckého klubu TOP 09 Petr Gazdík. Projekty podle něj jen uměle vytvářejí pozice pro lidi, jako je poradce Dobeše Jiří Baumruk, bývalý předseda Rady České televize.


„Hlavně ale oba projekty mají obrovský korupční potenciál a jdou tak jednoznačně proti vládním protikorupčním snahám. Dobeš jednoznačně dokázal, že nedokáže správně administrovat evropské fondy,“ dodal Gazdík.

3 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
31. ledna 2012 v 8:53  

A dobře dělá.

Anonymní řekl(a)...
31. ledna 2012 v 10:41  

pro 31. ledna 2012 8:53

Jasně. Něčím se ta volební kampaň v médiích zaplatit (resp. spíše podmáznout) musí.

A na nějaké vzdělávání dětí se může zvysoka vys... Stejně vede jen k tomu, že by mu to tam ty co už budou plnoleté příště nemusely hodit.

Anonymní řekl(a)...
31. ledna 2012 v 20:54  

"A na nějaké vzdělávání dětí se může zvysoka vys..."

Nechci rušit váš plodný dialog, ale na vzdělávání dětí dnes zvysoka s..ou především někteří učitelé a ředitelé škol. Ve Scio testech "moje" škola skončila v hlubokém podprůměru a docela mně to vadí. Když vidím, kdo a jak u nás učí testované předměty, ani se výsledkům nedivím.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.