Projekt Zmizelé a nalézané osudy zvítězil v kategorii Spolupráce na European Innovative Education Forum 2011 v Moskvě!

pátek 25. března 2011 ·

Středoškolský česko-polský projekt „Zmizelé a nalézané osudy. Memento dvou světových válek 20. století pro mladého člověka. Pogubione i odnalezione koraliki losu. Memento dwóch wojen światowych w XX wieku dla mlodych ludzi.", na kterém v letech 2009-2010 spolupracovaly Střední škola obchodu, služeb a podnikání a Vyšší odborná škola Kněžskodvorská v Českých Budějovicích a Zespół Szkół Ekonomicznych im. Jana Pawła II w Gorlicach, zvítězil včera v kategorii Spolupráce v evropském finále soutěže Innovative Education Forum, pořádané společností Microsoft v Moskvě. Blahopřejeme!

V Microsoft Partners in Learning Worldwide Innovative Education Forum se soutěží v sedmi kategoriích kategoriích. Jsou mezi nimi například Využití IT, Spolupráce a komunikace a Výukový obsah. O průběhu českého finále jsme na České škole psali na počátku února. Díky úspěchu v Moskvě, kde uspěl v konkurenci 86 školních projektů z celé Evropy, se vítězný českobudějovický tým zúčastní celosvětového finále ve Washingtonu na podzim letošního roku.

„Cílem projektu bylo aktivně přiblížit žákům klíčové historické a politické události, které ovlivnily vývoj Evropy i světa ve 20. století a vzbudit u nich zájem o dějiny 1. a 2. světové války a holocaustu," říká koordinátor projektu Antonín Sekyrka, zástupce ředitele Střední škola obchodu, služeb a podnikání a Vyšší odborná škola Kněžskodvorská v Českých Budějovicích.

„Ve chvíli, kdy se ozvalo, že vítězem se stává Antonín Sekyrka, jsem zařval radostí a v tom okamžiku mi přelétl mráz po zádech. Takhle „naježený“ jsem zůstal ještě následující půlhodinu, protože je to obrovský úspěch českých učitelů, absolutně zasloužený a je to po letech konečně první umístění nás Čechů na téhle pravděpodobně největší soutěži organizované celosvětově pro pedagogy. Moc českobudějovickému týmu blahopřeji a budu jim vší silou držet pěsti na světovém finále, neboť i tam mají s takovým projektem parádní šanci zabodovat,“ říká Jan Martínek, Academic Audience Manager Microsoft Czech Republic.



Dolní řada zprava: vítězové Antonín Sekyrka a Miroslav Petrovský. Dále Renata Straková a Alena Šindelářová, nahoře všeobjímající Jan Martínek (snímek z oslavy po slavnostním vyhlášení).

S historickými událostmi se žáci seznamovali během odborných exkurzí po pomnících obětem světových válek či židovských památkách v okolí Českých Budějovic, v Polsku navštívili bývalá bojiště, vojenské hřbitovy a památníky přibližující historii bojů během 1. světové války v Gorlici a jejím okolí, koncentrační tábory v Osvětimi a Březince. Rovněž zavítali do města Krakov a jeho židovské části Kazimerz.

Výstupem projektu jsou společné česko-polské informační panely, jejichž těžištěm jsou především fotografické imprese žáků, které zachycují hrůzy světových válek a stálou vypovídací hodnotu navštívených míst i pro dnešního člověka. Využívány budou při výuce dějepisu, občanské nauky, českého a německého jazyka na obou partnerských školách.


4 komentářů:

BoBr řekl(a)...
25. března 2011 v 6:45  

GRATULUJI!

JM řekl(a)...
25. března 2011 v 7:14  

Pane Brdičko, děkujeme, vyřídím vítězům, máme radost velikou! :-)

Ondřej Neumajer řekl(a)...
25. března 2011 v 8:57  

Také se přidávám s gratulací a držím palce všem dalším, kterým se zatím takovýchto ocenění nedostalo.
ON

JM řekl(a)...
25. března 2011 v 9:19  

Ondro, taky předám, moc děkujeme a nápodobně! Díky patří i porotě, která letos vybrala opravdu špičkově, tedy i Vám!

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.