8. 3.: Hyde Park na ČT 24 na téma Státní maturity

pondělí 8. března 2010 ·

Státní maturity - strašák pro studenty, učitele i daňové poplatníky. Kantoři kritizují jejich obsah i formu, někteří mluví o šlendriánu a tunelu. Jeden z tendrů na zajištění jednotných zkoušek prošetřuje Antimonopolní úřad. Mnohaleté přípravy spolykaly už 350 milionů korun, další stovky milionů budou potřeba na rozjezd a provoz maturit. Kam vlastně tyto peníze míří? Je vůbec sjednocení maturit žádoucí? Ptejte se pondělního hosta Hyde Parku - přijde náměstek ministryně školství Jindřich Kitzberger.

8 komentářů:

Luděk Blaha řekl(a)...
8. března 2010 v 13:37  

strašák pro studenty, učitele i daňové poplatníky

Strašák pro učitele? A proč jako?

Anonymní řekl(a)...
8. března 2010 v 18:43  

Protože to odhalí kvalitu jejich práce. Nebudou se moci donekonečna schovávat za to, že se žáci nechtějí učit.

Luděk Blaha řekl(a)...
8. března 2010 v 19:53  

Takže spíš nekvalitu jejich práce.
Ovšem zkouška, u které se veřejně deklaruje, že vyšší neuspěšnost je politicky neúnosná, neodhalí nic.
Tedy znova, jaký strašák?

Anonymní řekl(a)...
8. března 2010 v 21:00  

Vidím, že atraktivní je zvát si do televize notorické stežovatele z Matiční. Nikoho nezajímá to, kolik lidí maturitu podporuje. Je to jako s odborovými svazy. Zastupují 18% pracujících, ale všichni si z nich sedají na zadek. Škromach

Luděk Blaha řekl(a)...
8. března 2010 v 21:44  

Také jsem se díval. Aniž bych chtěl vytrhávat z kontextu a být za notorického stěžovatele, zaujala mne dvě sdělení (volně).
1. Do šlolství jdou ročně desítky miliard a také se neví, jaká je kvalita vzdělávání.
Tomu jsem neporozumněl.
2. Protože se neví dopředu, jaké přesně zkušební testy budou (otázky, bodový zisk), nelze dopředu stanovit kritérium úspěšnosti.
Řekl bych, že drtivá většina škol na svých webech uvádí kritéria stupňů prospěchu. Např. při dosažení
70% - dostatečně,
50% - dobře,
75% - chvalitebně,
85% - výborně.
Takže tomu nerozumím už vůbec.

V každém případě si přeji, aby se už státní maturity neodkládaly. Úplně mě fascinuje ta představa rozvozu a svozu za přísných bezpečnostních opatření. Kolony pancéřových vozů s motospojkami, majáčky, vrtulníky, po trase ostřelovači. Kdoví proč se původně plánovalo tolik pandurů.

Simona CARCY řekl(a)...
8. března 2010 v 22:56  

Pane Blaho, u vás musí být sranda studovat - dvojka nebo čtyřka za skoro stejnou úspěšnost:-)

Anonymní řekl(a)...
9. března 2010 v 2:44  

Pandur jako lehký obrněnec vyskytuje se v českých dějinách poprvé, panduři však v naší historii mají domovské právo. Roty pandurů, složené z násilníků, vrahů a všemožných lumpů dobře sloužily Marii Terezii na hranicích s Tureckem, jakož i ve válkách s Pruskem. Státní kasu nestály nic, živily se totiž drancováním a vydřenými úplatky. Když už toho však bylo moc, císařovna rakouská a královna česká je rozehnala a velitele barona Trencka zavřela na Špilberku.

Nejste sám, pane kolego, koho napadá využití pandurů: mohly by příští rok rozvážet po školách otázky ke státním maturitám. Jakési překování mečů v pluhy. Až bude po volbách, panduří aféra zmizí do věčného zapomenutí: http://bit.ly/au7erB

Luděk Blaha řekl(a)...
9. března 2010 v 8:01  

Nebuďte drzá, paní Carcy.
To už přesahuje všechny meze.
Ať se příští týden zastaví Vaši rodiče.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.