Zapojte se do třetího ročníku soutěže „Ideální banka“!

úterý 22. září 2009 ·

Bankovní institut vysoká škola (BIVŠ) se v letošním roce stal odborným partnerem populární soutěže pod názvem „Ideální banka 21. století“, kterou již třetím rokem vyhlašuje Poštovní spořitelna ve spolupráci s internetovým serverem www.bankovnipoplatky.com. Soutěž je určena pro studenty všech typů škol, kteří zpracují písemnou práci nebo video, které bude vyjadřovat jejich představu o dokonale fungující bance se zaměřením na „nabídku vhodných služeb a produktů“. Autoři nejlepších prací získají zajímavou finanční odměnu a navíc odbornou stáž v Poštovní spořitelně.
Zkušenosti s předešlými ročníky ukázaly, že pořádání této soutěže přináší nové, neotřelé nápady studentů, které jsou velmi cenným zdrojem inspirace pro zlepšení služeb při jejich uplatnění v praxi. Soutěž je určena pro studenty všech typů škol v České republice a mohou se jí zúčastnit jednotlivci i skupiny. Soutěžní příspěvky zaslané na výše uvedenou emailovou adresu mají mít charakter písemné práce ve formě úvahy. Nově lze zasílat krátká videa ve snadno spustitelném a ovladatelném formátu.


Soutěžící jsou v letošním ročníku motivováni za své nové nápady cenami v celkové hodnotě 100 tisíc korun. Soutěž probíhající ve dvou kolech je rozdělena do třech kategorií, a to „nejlepší práce“, „nejlepší nápad“ a nově „nejlepší video“. Do druhého kola postoupí 20 nejlépe hodnocených příspěvků, které vyberou zástupci serveru http://www.bankovnipoplatky.com, BIVŠ, spolupracujících vysokých škol a Poštovní spořitelny. Při hodnocení obdržených pracích se porota zaměří především na originalitu předloženého námětu bez ohledu na jeho ekonomickou životaschopnost. Pro kategorii „nejlepší práce“ se pak bude posuzovat soulad tří základních aspektů – originalita, realizovatelnost a celkový dojem. Zájemci mohou posílat své práce do 15. prosince 2009 na emailovou adresu soutez@bankovnipoplatky.com. Závěrečné vyhodnocení obdržených prací a videí proběhne 15. ledna 2010.

„Velice rádi aktivně participujeme na podobných soutěžích a sami je nabízíme našim studentům, protože je to pro ně příležitost, jak vyjádřit svůj názor, zúročit své znalosti a dovednosti a je zde prostor pro kreativitu. Navíc finanční odměna je pro každého studenta jistě zajímavou motivací a odborná stáž může být startem pro jeho úspěšnou profesní kariéru. Věříme, že se naši studenti umístí na prvních místech celkového hodnocení a budeme výsledky soutěže netrpělivě sledovat,“ komentuje Ing. Jiří Rotschedl, vedoucí marketingového oddělení BIVŠ.


Zajímavé myšlenky a hodnocení studentů předchozího (druhého)n ročníku soutěže:

V loňském roce zvítězil v kategorii Nejlepší nápad „bankomat drive“ Báry Víznerové z Technické univerzity v Liberci. Nový bankomat by umožňoval výběr, ale i vkládání peněz 24 hodin denně. V kategorii Nejlepší práce zvítězil Michal Obrázek z VŠE, který si představuje Ideální banku jako více otevřenou vůči svým zákazníkům. Ideální banka by v jeho pojetí měla do svých nabízených služeb mimo jiné zahrnout odvoz pro nepohyblivé klienty, videokonzultace s bankovním poradcem a stálé klienty odměňovat prostřednictvím tzv. Indexu loajality, který zákazníkovi umožňuje využívat vyšších úvěrů nebo zvýšení úrokové sazby z termínovaných vkladů přímo úměrně tomu, jak dlouho klient využívá služby a produkty banky, jaká je jeho spolehlivost při splácení apod.


Nejčastěji kritizované charakteristiky bank: neochota bankovních úředníků, nevhodné oblečení, chybí osobní a lidský přístup úředníků, masivní kampaně, zastírající realitu a postrádající podstatné informace, kritika přebujelých poplatků ve srovnání s EU, nepřehlednost sazebníků a nemožnost jednoduchého srovnání bank, nevyhovující rychlost platebního styku a chybní věrnostních programů.

Návrhy na vylepšení: zvýšení finanční a bankovní gramotnosti, vybudování vlídnějšího zázemí (dětský koutek, WIFI, relaxační místnost, možnost sledování TV, občerstvení), zavedení věrnostních programů navázaných na poplatky nebo úrokové sazby, budoucnost v internetu, v komunikaci přes mobil, ICQ, Skype, v nových informačních technologiích a v ovládání veškerých operací z domova.

Podrobnější informace o soutěži naleznete také na http://www.bivs.cz.

O vzdělávací instituci:
Bankovní institut vysoká škola, a.s., BIVŠ (http://www.bivs.cz), je soukromá vysoká škola, která poskytuje vysokoškolské vzdělávání, specializované kurzy, certifikace, rekvalifikace především v oblasti ekonomie, bankovnictví, finančnictví a marketingu. Tato vysoká škola má již šestnáctiletou tradici, akreditace MŠMT ČR a MV ČR pro všechny studijní obory, další vzdělávací a certifikační aktivity. Získané vzdělání je uznávané také v Evropě a v některých státech světa. BIVŠ má speciální projekt pro seniory – „Univerzita třetího věku“. Akademický sbor se sestává přibližně z 80 stálých pedagogů a více než 250 externistů z praxe a ze zahraničních vysokých škol. Činnost školy doplňují mezinárodní vědecké projekty, konference, semináře a workshopy a konzultační, poradenská a expertní činnost úzce propojená s partnerskými bankami, finančními společnostmi a obchodními a výrobními společnostmi. Centrála BIVŠ se nachází v Praze, ale síť středisek, určená zejména pro zájemce o kombinovanou formu studia, je rozprostřena po celé České republice.

Více informací:
Radka Bergerová, PR Attack – PR zastoupení BIVŠ,
telefon: +420 732 845 371, e-mail: radka.bergerova@prattack.cz

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.