redakce: Počítačová ofenzíva v německém školství

pátek 2. února 2001 ·

Počet německých škol s připojením na internet dosáhl na počátku letošního roku 90  %. Velkou zásluhu na tom mají německé telekomunikační společnosti.

V dubnu přišel velký německý poskytovatel připojení AOL s nabídkou pro žáky základních škol a umožnil jim surfování za 10 DEM měsíčně. Za tuto sumu mohli žáci surfovat hodinu týdně. Konkurence, kterou je německý Telekom a jeho dceřiná firma T-Online, okamžitě zareagovala a přišla s nabídkou bezplatného připojení pomocí ISDN všem školám, které ještě nejsou on-line. Kampaň probíhala v létě, s připojováním se začínalo na podzim. AOL školám nabídl také přístup na internet pomocí svého portálu a to za částku 3,9 feniku za minutu.

Počet škol s připojením na internet dosáhl na počátku letošního roku 90  %. V loňském roce připojil německý Telekom bezplatně více než 30 000 škol pomoci ISDN. Momentálně nemá připojení asi 5 000 škol – ty by měly podle slibu Rona Sommera, šéfa německého Telekomu, být připojeny do dubna letošního roku. Do konce letošního školního roku daruje navíc Telekom školám 20 000 osobních počítačů.

Vyšlo v časopise e-biz

redakce

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.