MŠMT představilo Evropské komisi změny ve vzdělávacím systému ČR

úterý 13. listopadu 2018 ·

Na půdě MŠMT se uskutečnilo jednání se zástupci Evropské komise v rámci tzv. evropského semestru. Na základě tohoto jednání Evropská komise sestaví tzv. Country Report, tedy souhrnnou zprávu o České republice, která je podkladem pro každoroční doporučení Evropské komise vůči členským státům. Tato zpráva se rovněž stane základním dokumentem pro vyjednávání nového programového období – může ovlivnit, jak budou vypadat evropské fondy po roce 2020.


Václav Velčovský (msmt.cz)
Mezi hlavní témata, o jejichž vývoji na národní úrovni chtěla být Evropská komise informována, patřila problematika předčasného ukončování školní docházky, předškolní vzdělávání a péče, atraktivita učitelské profese, společné vzdělávání, plánované změny rámcových vzdělávacích programů, odborné vzdělávání či přínosy projektů financovaných z Evropských strukturálních a investičních fondů.

„Jsem velmi rád, že jsme měli možnost s Evropskou komisí diskutovat o aktuálním vývoji v jednotlivých oblastech vzdělávacího systému České republiky. Mohli jsme představit nejen pozice a priority rezortu, ale rovněž vyvrátit některé tradované mýty či mediální desinterpretace,“ komentoval průběh jednání náměstek Václav Velčovský.

Obdobná setkání proběhla tento týden i se zástupci dalších ministerstev. Cílem Evropské komise je podporovat členské státy v provádění strukturálních reforem.


Zdroj: Tisková zpráva MŠMT

2 komentářů:

laimes řekl(a)...
13. listopadu 2018 v 13:52  

to vypadá,jako bychom nebyli coby stát svéprávní....

Petr řekl(a)...
13. listopadu 2018 v 21:27  

"Unie přispívá k rozvoji kvalitního vzdělávání podporou spolupráce mezi členskými státy, a je-li to nezbytné, podporováním a doplňováním činnosti členských států při plném respektování jejich odpovědnosti za obsah výuky a za organizaci vzdělávacích systémů a za jejich kulturní
a jazykové rozmanitosti." (článek 165 Lisabonské smlouvy)

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.