Přečtěte si: Kdo (ne)pomáhá Valachové: Expertní tým nebo spíš mrtvé duše?

sobota 19. března 2016 ·

Expertní tým ministryně školství Kateřiny Valachové (39, ČSSD) má mrtvé duše? Na seznamu lidí, kteří se budou podílet na zavádění společného vzdělávání do praxe a který Valachová představila na jednání se zástupci Asociace krajů a Svazu města a obcí, figurují lidé, kteří svou účast odmítli.


Z redakčního článku v Blesk.cz vybíráme:

PhDr. Marcela Štiková, Svaz měst a obcí

Členkou expertního týmu není! „V poradním orgánu pro inkluzi bude za Svaz měst a obcí ČR Světlana Sojková,“ uvedla mluvčí Štěpánka Filipová. Ta pracuje jako asistentka senátora Zdeňka Berky (ČSSD) a je členkou školské komise rady města Sokolov.

Paedr. Petr Petráš, Asociace pracovníků speciálně pedagogických center

„V týmu nejsem. Zatím jsem byl pouze osloven a nominován dr. Zapletalovou. Na běžné ZŠ jsem nikdy neučil, celý život se věnuji dětem se všemi typy mentálního postižení. Od roku 1992 jsem ředitelem ZŠ praktické a speciální v Kyjově.

14 komentářů:

Unknown řekl(a)...
19. března 2016 v 16:10  
Tento komentář byl odstraněn autorem.
tyrjir řekl(a)...
19. března 2016 v 16:54  

Takže ten expertní tým k inkluzi a společnému vzdělávání se asi ještě ani nesešel a jsou v něm vedle systémově podjatých lidí uvedeny i černé duše? To je tedy myslím opravdu zajímavé.

Zajímalo by mne také složení a aktivita tzv. expertních týmů, které schvalovaly, schvalují a budou schvalovat ty stamiliónové a v součtu mnohamiliardové systémové vzdělávací projekty, které pak dopadnou na mizerně financované školy a jejich zřizovatele. MŠMT je jejich schvalujícím a řídícím orgánem a realizátory těchto projektů jsou především NÚV a NIDV. Bude tam taky taková situace, jaká je výše naznačena?

J.Týř

Viz
http://www.ceskaskola.cz/2016/03/prectete-si-jde-skutecne-o-inkluzi.html#comment-8182543970070593347

http://www.ceskaskola.cz/2016/03/stanislav-stech-inkluze-zadny-blaznivy.html http://www.ceskaskola.cz/2016/02/msmt-zasady-karierniho-radu.html

Jana Karvaiová řekl(a)...
19. března 2016 v 17:13  

http://rejstrik-firem.kurzy.cz/04775279/quotinstitut-pro-socialni-inkluzi-z-uquot/

Lexxa řekl(a)...
19. března 2016 v 19:26  

Pane tyrjir! Ve vší úctě, ale už se probuďte! Expertní týmy jsou expertní jen proto, aby mělo MŠMT zástěru pro své nesmysle, které pak plodí do prostoru. Ten tým je jen zástěrka. Góóómete to?

Nicka Pytlik řekl(a)...
19. března 2016 v 19:40  

Ten tým je jen zástěrka.

Placená?

tyrjir řekl(a)...
19. března 2016 v 23:03  

Vliv těchto organizací dojících veřejné rozpočty, vliv těchto lidí, které nikdo nikam nevolil, které nikdo nikam nejmenoval a kteří nemají žádnou, ale opravdu žádnou odpovědnost za jedinou tezi, kterou vnucují společnosti, stále sílí a je největším ohrožením demokracie za posledních dvacet let...

http://www.ceskaskola.cz/2016/03/janek-wagner-bida-propagatoru-inkluze.html#comment-2819012527673432475

Doufám, že se probudili nebo probouzejí lidé, kterým záleží na tom, aby to tak nebylo. Včetně paní ministryně, která za ten nepořádek ve školství především zodpovídá.

J.Týř



Jana Karvaiová řekl(a)...
20. března 2016 v 7:23  

Jak pomůže dětem s LMP zrušení RVP ZV s přílohou LMP?
Jak jim pomůže, pokud nebudu vzdělávány v prostředí s kvalifikovanými učiteli, v menších třídách a podle programu uzpůsobeného jejich hendikepu?
Kde jsou neziskovky, které se postaví za diskriminaci dětí s LMP, které (na rozdíl od všech ostatních ) budou každý rok přezkoumávány v poradně, zda se již neuzdravily z neuzdravitelné nemoci?!?!?!?!?!

Unknown řekl(a)...
20. března 2016 v 9:52  

Mám obavy, že nás čeká ještě pěkná smršť přeškolování. Z učitelů ZŠ se tak během různých školení stanou odborníci na speciální pedagogiku a z učitelů praktických a speciálních odborníci na chemii, fyziku, matematiku, prvotřídní jazykáři,... Na to se dozajista finance najdou. Kapsu si namastí školitelé, neziskovky všeho možného druhu, "odborníci", "specialisté", "experti"....A ostatně mě napadá, kdo zaplatí učitelům práce na změnách ŠVP?

Miloslav Novotný řekl(a)...
20. března 2016 v 11:02  

Nezoufejte! Nezbude, než aby inklúze po česku byla prohlášena za zavedenou, a bude. Takhle už předchůdcové zavedli sociálizmus, a taky bylo. Je dobře zaprodance a nepřátele znát, jména jejich vystavovat a zhoubné jejich dílo připomínat. Abychom věděli, že titíž už se chystají hlodat další kost. Mluvkové hnutí kudrnatých už rozjíždějí nové téma: „Kdo smí v České republice učit“, a „Kdo chybí na obecní, krajské a vládní úrovni, aby to v žoldu sorosově dozoroval“, obojí s právem kořisti na českém školském rozpočtu. A sledujme, jak souznějí i s dalšími tématy rozvratu: ilegální připrchlíci, Turci do Evropy, CETA, TTIP, cenzura internetu, zrušení hotovostních peněz atd.

Jana Karvaiová řekl(a)...
20. března 2016 v 12:20  

Firma je v likvidaci,ale kdopak to je ve správní radě?
http://rejstrik-firem.kurzy.cz/24745855/centrum-pro-transformaci-ops-v-likvidaci/

Jana Karvaiová řekl(a)...
20. března 2016 v 12:27  

Nejde o to, že vznikají a zaníkají nějaké neziskovky. Jde o to, kdo se podílí na jejich činnosti a jak na nich participuje. Pokud vím, neziskovky zde v kraji špendlíčkem kopou pro nějaké peníze. Snaží se a nejsou zaštítěny žádnými jmény. Naprosto nechápu, jak jeden člověk, potažmo mladá žena, může být členem tolika orgánů a organizací a vše kvalitně stíhat. A co ji k tomu vede. Velmi pochybuji, že altruismus.

Zdeněk Sotolář řekl(a)...
20. března 2016 v 14:17  

http://rejstrik-firem.kurzy.cz/osoby/mgr-klara-simackova-laurencikova/

Zdeněk Sotolář řekl(a)...
20. března 2016 v 14:17  

http://rejstrik-firem.kurzy.cz/osoby/martin-simacek/

Unknown řekl(a)...
21. března 2016 v 7:04  

20. března 2016 12:27

No jo. Milá Klára toho zvládne více jak kdejaký poslanec nebo senátor, který je současně starostou města a účinkuje v několika dozorčích radách. Při tom všem ještě někteří "úspěšně" podnikají, ale kde se hrabou na Kláru.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.