23. 6.: Diskuse s oponenty (Edupoint): Před rodiči raději zamknout dveře?

pondělí 15. června 2015 ·

V úterý 23. června se bude v Edupointu debatovat na téma Před rodiči raději zamknout dveře! Tvrzení, že spolupráce s rodiči je pro školu důležitá, vypadá téměř nezpochybnitelně. Přesto velká část škol před nimi raději zamyká dveře a dobře ví proč. Stojí totiž za nimi rodiče aktivisté a potížisté. Bavme se o tom, jací jsou a co s nimi?

Večer s oponenty je příležitost osobního setkání s těmi, kteří na stránkách eduin.cz vyjadřují nesouhlas s názory EDUin a jeho spolupracovníků. Každý měsíc je vybráno jedno téma, přidají se diskusní příspěvky ze stránek EDUin a pokusíme se ve společné debatě prozkoumat blíže postoje obou stran. Nejde o to, aby jedna strana přesvědčila druhou o své pravdě, ale abychom navzájem lépe rozuměli svým argumentům a postojům.

Termín: 23. červen od 17 do 19 hodin.
Místo: Skautský institut, Staroměstské náměstí 4, 110 00 Praha.

Stejný den můžete do EDUpointu přijít již od 12 hodin a pracovat společně s námi či řešit různé zajímavé otázky a problémy z oblasti vzdělávání od 16 hodin v rámci programu Vícehlav.

2 komentářů:

Nicka Pytlik řekl(a)...
15. června 2015 v 1:12  

Tvrzení, že spolupráce s rodiči je pro školu důležitá, vypadá téměř nezpochybnitelně. Přesto velká část škol před nimi raději zamyká dveře...

Už se ani nebudu dožadovat nějakých podkladů pro oprávnění k takovým nebetyčným konstrukcím. Toto je přesně ten důvod, proč každý alespoň trošku myslící člověk nechce mít s touhle bandou hochštaplerů nic společného.
Takže vyšlo najevo, že velká část škol se s rodiči prostě nebaví, snad je do školy ani nepouští. Pokud škola vůbec zorganizuje něco takového, jako jsou schůzky rodičů, stojí patrně před školou školník a odděluje zrno od plev. Ty vypadáš jako aktivista, tak hybaj pryč, a na potížistu rovnou pustíme psa.
Odhaduji, že v průběhu diskusního odpoledne má vyjít najevo, že rodiče, kteří jsou svévolnými zaměstnanci školy prohlašováni za nežádoucí, jsou jen své děti milují rodiče, kteří by dali nevímco za to, aby je někdo vyslechl a podpořil je v touze přivést svoje dítka do vyšších sfér poznání a zabezpečit jim harmonický rozvoj těla i ducha. Což samozřejmě bez přímého dohledu osvícených konzultantů a expertů v oblasti vzdělávání není možné, protože učitelé státních škol jsou vesměs pakáž.

Pro nezbytnost existence obdobných duchovních společenství spasitelů české vzdělanosti nezbývá než generovat další a další nosná témata. Tedy:
Tvrzení, že toaletní papír do civilizovaného světa patří, vypadá téměř nezpochybnitelně. Přesto velká část škol nutí svoje žáky, aby si při estetické výchově stříhali obdélníčky z novinového papíru, a dobře ví proč.

Unknown řekl(a)...
15. června 2015 v 6:47  

Jo,jo s aktivisty není žádná diskuse možná, protože oni mají vždy svou "absolutní" pravdu.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.