Princip stínu - Smíření s naší temnou stránkou

středa 5. března 2014 ·

Fascinující cesta do temnot naší duše
Podle učení Carla Gustava Junga je stínem naše podvědomí. Je to ta osobnost, jíž bychom nejraději nebyli, ale kterou se nakonec stát musíme, chceme-li být celiství. Svůj stín, tedy svou „temnou stránku“, prociťujeme velmi ambivalentně: je nám protivná, ale zároveň nás fascinuje. Práce se stínem slouží k tomu, abychom se stali vědomými, a je tedy v pravém slova smyslu prací se světlem. Stín je vlastně naším pokladem, obohacuje nás tak jako máloco jiného. Vycházeje ze zákona osudu a pravidel hry života, odpovídá nejdůležitějšímu zákonu: zákonu polarity. Můžeme jej projektovat na druhé – anebo můžeme s jeho pomocí a spolu s ním osobnostně růst.

Ruediger Dahlke nám ukazuje, jak svůj stín vypátrat a jak se s ním konfrontovat, abychom ho nakonec mohli přijmout, integrovat do své osobnosti, a možná dokonce i začít milovat. Ten, kdo se pustí do práce na svém stínu, jak je představena v knize, se stane otevřenějším, laskavějším a tolerantnějším – vůči sobě i vůči jiným.


Dr. Ruediger Dahlke (*1951) je německý lékař a psychoterapeut, průkopník psychosomatické medicíny. Je autorem více než 40 knih, které byly přeloženy již do 27 jazyků; mezi zásadní patří Nemoc jako řeč duše, Nemoc jako symbol, Tělo jako zrcadlo duše nebo nejnověji Princip stínu, jehož 2. české vydání držíte právě v rukou. Kromě práce psychoterapeuta se věnuje psaní knih a pořádání seminářů. V roce 2012 založil se svou partnerkou poblíž rakouského Grazu léčebně-vzdělávací centrum TamanGa, kde nyní žije.

Součástí publikace je audio CD Práce se stínem s 16 léčebnými meditačními cvičeními vytvořenými dr. Dahlkem. Nahráno v češtině.

Ukázky stran: 





 Doporučená cena 469 Kč. Knihu s 15% slevou zakoupíte v e-shopu knihy.cpress.cz.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.