Zajímá vás, co je v českých školách nového? Podívejte se na 33 nominací na cenu Česká Eduína, na níž se podílí EDUin a Google ČR

čtvrtek 29. srpna 2013 ·

Mezi nominacemi najdete matematiku podle Hejného, rodičovské kavárny, interaktivní učebnici vytvořenou studentem, paměť národa v mobilu i internetové mimoškolní vzdělávání.

Ocenění Česká Eduína je zaměřeno na inovativní projekty ve vzdělávání, které jsou minimálně jeden rok ověřeny v praxi. Cena byla vyhlášena v květnu, do konce září lze přidávat další nominace. V tuto chvíli jich najdete na stránkách eduin.cz už třicet tři. První Česká Eduína bude udělena v listopadu 2013.


Kompletní přehled všech 33 nominací včetně odkazů na stránky jednotlivých projektů čtěte ZDE.

Zdeněk Slejška, ředitel EDUin, o.p.s., řekl: „Na rozdíl od jiných cen zaměřujících se na ocenění pedagogické práce, chce nově koncipovaná cena Česká Eduína upozornit na projekty a inovace ve vzdělávání. Nemělo by jít jen o projekty cílené na samotné školy, ale o všechny iniciativy, které zvyšují vzdělanost a kulturu a přinášejí něco nového do světa vzdělávání. Potěšilo nás, že se v tak krátké době našlo tolik projektů, které umějí tvořivě propojit vzdělávání s moderními technologiemi. A za stejně důležité považujeme šanci, že toto ocenění připomene i starší projekty, které nejsou založeny na technologiích, ale přinesly do výchovy a vzdělávání užitečné a podstatné změny.“

4 komentářů:

krtek řekl(a)...
30. srpna 2013 v 7:31  

Je to všechno moc hezké, ale:
1) stránky k matematice podle Hejného jsou ve výstavbě, DUM v podstatě kromě autobusu a krokoměru nic jiného moc neobsahuje.
2) stránky studenta 3. ročníku jen opisují stávající učebnice a jsou ve výstavbě.
Ti, co normálně učí, dělají si své materiály, nemají čas na DUM (někdy bohužel) a jsou pod rozlišovací schopností EDUInu.

Anonymní řekl(a)...
30. srpna 2013 v 10:14  

V českých školách je vše při starém.

Anonymní řekl(a)...
30. srpna 2013 v 14:19  

Proč česká? Jde jen o vzdělávání čechů? O vzdělávání čechy? Nepatří do cen nic než český národ? Mohou ceny získat jen jedni lidé, jen z jedné říše?

Anonymní řekl(a)...
2. září 2013 v 16:33  

Přihlásit svůj projekt může kdokoliv. Eduin nikoho nenominuje!

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.