Reportéři ČT: Projekt Barvy života

pondělí 18. března 2013 ·

Odborníci soudí, že je to šarlatánství, autoři se hájí, že jejich vynález naráží na nepochopení světa jako všechno nové. Mluvíme o testu na zkoumání psychiky, který má dospívajícím poradit, čím se mají stát, ale odkrývá údajně i vztahy v kolektivu, či dokonce sklony člověka k určitému typu onemocnění. Metoda hravě a neurčitě nazvaná Barvy života je však trnem v oku psychologickým kapacitám a jejich asociaci. I přes jejich odmítavé stanovisko test zabodoval u ministerstva školství, které už na šíření metody vydalo téměř 5 milionů korun z evropských peněz. Natáčela reportérka Jana Sotonová.



6 komentářů:

Pytlik Blaha řekl(a)...
18. března 2013 v 0:53  

Metoda hravě a neurčitě nazvaná Barvy života

obdobně jako
"Společenský týdeník Rytmus života je pestrým mixem zábavy, odpočinku i ponaučení, který vás dostanete do společnosti a ukáže vám hvězdy tak, jak je neznáte."
nebo
"Pestrý svět nabízí zcela autentické, exkluzivní informace ze života nejzářivějších hvězd českého i zahraničního showbyznysu a nebojí se odhalovat pikantnosti, které slavní lidé drží pod pokličkou."

odkrývá ... dokonce sklony člověka k určitému typu onemocnění

Toto si zaměstnavatel má běžně zjišťovat? Co mu je do mých sklonů?
U žáků tomu rozumím. Je nezbytné rodiče na třídních zchůzkách pravidelně informovat o sklonech jejich dětí k nádorovým onemocněním, závislosti na psychotropních látkách či stařecké demenci.
Možná, že by se mohl udělat žebříček škol. Něco obdobně povedeného jako se státními maturitami.
Rodiče, dejte k nám své ratolesti. Na škole máme jen 4,27% sklony k sebepoškozování a nejvýše 1,65% sebevražednost.

Anonymní řekl(a)...
18. března 2013 v 6:47  

Co chceme po MŠMT? Sám ministr Bobeš byl šarlatán nejhrubšího zrna, "konzervativec jak poleno, nejlepší ministr školství všech dob"!

Anonymní řekl(a)...
18. března 2013 v 10:01  

Dobeš byl především idiot.

Anonymní řekl(a)...
18. března 2013 v 11:07  

Ministerstvo sem moc netahejte.
Neni-li vysokoskolsky vzdelany clovek schopen rozpoznat kdejakou pitomost, nema u deti co pohledavat, natoz pak na nejake ridici pozici. Kazda skola ma vychovne poradce a preventisty vseho mozmeho. Co asi tak detem poradi.
Ale kdyz uz jste to nacali, ktery reformne moderni vedator je pod tim ministerskym schvalenim podepsan?
Sedych

Anonymní řekl(a)...
18. března 2013 v 15:46  

Ministerstvo sem tedy tahejte, protože 24 let resort školství kašlal na vývoj psychodiagnostických metod užívaných ve školství a potom se tenhle úřad a zejména pár neumětelů sdružených v asociaci školních psychologů diví, že do této oblasti vstoupil soukromý sektor se "svými vlastními" metodami.
Čí je to vina? Soukromého sektoru jistě ne!

Anonymní řekl(a)...
18. března 2013 v 16:24  

Za to, ze mnozi lide v rozhodovacich pozicich jsou silne pakoidni, soukromy sektore bezesporu nemuze.
Sedych

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.