Jana Straková: Postoje českých učitelů k hlavním prioritám vzdělávací politiky

čtvrtek 23. září 2010 ·

Naplňování cílů vzdělávací politiky může být úspěšné jen tehdy, pokud se učitelé s těmito cíli ztotožní a budou k nim sami aktivně směřovat. Příspěvek pojednává o postojích učitelů základních a středních škol k hlavním strategickým cílům uvedeným v Národním programu rozvoje vzdělávání: zvyšování spravedlivosti vzdělávání a přizpůsobování vzdělávání potřebám moderní společnosti.

1 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
23. září 2010 v 20:14  

To, co jsem prolouskal - tato analýza nevede k ničemu. Rozkličovat nerozkličitelné má pouze jedno řešení. Tím jsou mzdy a materiální vybavení škol. Peníze z EU penízem školám ( pokud vůbec dojdou ) na chvíli zaplátují neradostný stav ICT, ale co za 5- 10 let ? Mám obavy, že to jsou poslední slušné peníze. Kolik že to prosím nabízí v Rakousku, Německu, Anglii, Nizozemí,.. hotovým lékařům ve věku 30-40 let ? V přepočtu 100 - 150 000,- Kč měsíčně. Ten zbytek inteligentních skončí ve strojírenských a stavebních oborech a ten "pověstný zbytek" skončí na PdF. Většina studentů bez zájmu o další pokračování jako učitelé SŠ natož škol základních. Nepomůže ani ten medián 21 000,- Kč pro každého učitele. A další vzdělávání těchto mladých ? Nezájem a prchnout rychle ze základního školství. 9 absolventů z 10 si neví rady s kázní a rychle odcházejí, aby si uchovali zdraví a život. Náhled je docela pesimistický, zlepšení - "nevidím světlo na konci tunelu".

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.