3. 3. 2010 - Semifinále ankety Zlatý Ámos

pátek 5. března 2010 ·

Ve středu 3. března se v prostorách MŠMT za přítomnosti ministryně školství Miroslavy Kopicové bojovalo o postup do finále ankety Zlatý Ámos 2010. V regionálních kolech ankety, která se konala v únoru letošního roku, se postupu dočkalo třináct učitelek a jeden učitel.

Zatímco v regionálních kolech ankety Zlatý Ámos záleželo především na žácích, kteří si museli připravit originální obhajobu své paní učitelky nebo svého pana učitele, v semifinále jsou kantorky a kantoři sami, bez svých žáků. Semifinalisté jsou při soutěži tak trochu v roli svých žáků. Nejdříve vyplňují test psychické odolnosti, který připravil předseda poroty MUDr. Jan Cimický, a pak je čeká něco jako zkoušení - tedy pohovor s porotci.

Veřejné finále ankety Zlatý Ámos se uskuteční v pátek 26. března od 14 hodin v kongresovém centru Olšanka v Praze.

"Žákyně a žáci registrují přirozenou autoritu, mají sklon vážit si jí a respektovat ji. Učitel, který touto autoritou disponuje, si pak - pokud to uzná za vhodné - klidně může dovolit být trochu méně přísný než jeho kolegové. Popularita takového učitele je vlastně jen vedlejším produktem jeho pedagogických schopností. Právě proto ministerstvo školství už řadu let anketu Zlatý Ámos podporuje,"  řekla při semifinále ministryně Miroslava Kopicová.

sound_small.gif Projev ministryně Miroslavy KopicovéWeb ankety Zlatý Ámos

1 komentářů:

Luděj Blaha řekl(a)...
8. března 2010 v 18:03  

vyplňují test psychické odolnosti

Proč až Ámosové zlatí? Takovým semifinálem by měly/i projít všechny učitelky a všichni učitelé. Začínající i už učící.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.