MŠMT: Vypořádání připomínek k vyhlášce o vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami

středa 13. ledna 2016 ·

Dle Legislativních pravidel vlády byl materiál rozeslán do meziresortního připomínkového řízení dopisem ministryně školství, mládeže a tělovýchovy, dne 18. listopadu 2015, s termínem dodání stanovisek do 9. prosince 2015. Připomínky, označené jako připomínky zásadního charakteru, uplatnila většina připomínkových míst, jak vyplývá z připomínkové tabulky. Veřejné jednání k vypořádání zásadních připomínek se uskutečnilo dne 18. prosince 2015.


Připomínky označené za zásadní uplatnila následující připomínková místa: Ministerstvo financí, Ministerstvo vnitra, Ministerstvo práce a sociálních věcí, Ministerstvo zdravotnictví, ministr pro lidská práva, rovné příležitosti a legislativu, Úřad vlády – odbor kompatibility, Kancelář veřejného ochránce práv, Sdružení místních samospráv, Svaz průmyslu a dopravy, Svaz měst a obcí ČR, Unie zaměstnavatelských svazů, Unie školských asociací CZESHA, Asociace ředitelů gymnázií, Českomoravská konfederace odborových svazů, Úřad pro ochranu osobních údajů, Jihočeský kraj, Jihomoravský kraj, Karlovarský kraj, Královéhradecký kraj, Liberecký kraj, Moravskoslezský kraj, Olomoucký kraj, Pardubický kraj, Plzeňský kraj, Středočeský kraj, Kraj Vysočina, Ústecký kraj, Zlínský kraj, hlavní město Praha, Nadace Open Society Fund Praha (OSF), Česká odborná společnost pro inkluzivní vzdělávání (ČOSIV), Asociace speciálních pedagogů ČR (ASP), Národní rada osob se zdravotním postižením (NRZP) a ASNEP-Asociace organizací neslyšících, nedoslýchavých a jejich přátel.

Veřejné jednání k vypořádání zásadních připomínek se uskutečnilo dne 18. prosince 2015. Z připomínkových míst, která uplatnila připomínky, se veřejného vypořádání účastnila tato: Ministerstvo financí, Ministerstvo práce a sociálních věcí, Ministerstvo zdravotnictví, zástupci Kanceláře ministra pro lidská práva, rovné příležitosti a legislativu (KML), Jihočeský kraj, Jihomoravský kraj, Karlovarský kraj, Královéhradecký kraj, Liberecký kraj, Moravskoslezský kraj, Olomoucký kraj, Kraj Vysočina, Ústecký kraj, hlavní město Praha; Unie zaměstnavatelských svazů (UZS), Unie školských asociací CZESHA, Asociace ředitelů gymnázií (AŘG), Českomoravská konfederace odborových svazů (ČMKOS), Svaz měst a obcí ČR (SMOČR), Svaz průmyslu a dopravy (SPaDČR), Úřad pro ochranu osobních údajů, Nadace Open Society Fund Praha, Česká odborná společnost pro inkluzivní vzdělávání, Asociace speciálních pedagogů ČR a ASNEP. Z připomínkových míst, která neoznačila své připomínky za zásadní, se vypořádání účastnila, Asociace pracovníků speciálně-pedagogických center a Asociace pracovníků pedagogicko-psychologických poraden.

S dalšími připomínkovými místy proběhlo vypořádání osobně nebo korespondenční cestou.


3 komentářů:

Eva Adamová řekl(a)...
13. ledna 2016 v 19:24  

Přečetla jsem si, jak se vypořádali s připomínkami kraje Vysočina. Lze to okomentovat jen jedním slovem - komedie.

Anonymni z 21:30 řekl(a)...
14. ledna 2016 v 0:33  

http://neviditelnypes.lidovky.cz/skolstvi-inkluzovani-0u9-/p_spolecnost.aspx?c=A160113_205331_p_spolecnost_wag

Josef Krátký řekl(a)...
14. ledna 2016 v 7:58  

Inu ministerstvo zřejmě chápe význam slovesa "vypořádat se" poněkud omezeně,byť v souladu se Slovníkem spisovného jazyka českého. Jen přehlédlo ostatní významy a zaměřilo se jen na jeden:

vypořádati se dok.
2. (s kým) pohnat někoho k odpovědnosti, spravedlivě někoho potrestat: v. se se sabotéry, s okupanty, se škůdci

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.