Přečtěte si: „Podmínky pro práci škol se obecně zhoršují,“ míní ředitel Michal Šmucr

úterý 15. září 2015 ·

Své brány otevřelo minulé úterý také nejznámější prostějovské gymnázium, nesoucí jméno básníka Jiřího Wolkera, v jehož čele stojí již třináctým rokem Michal Šmucr. Přestože má šéf GJW výhrady vůči současné ministryni školství i podpoře rodin, na chuti a energii do práce mu to neubírá. S čím jde do dalšího školního roku zjišťoval Prostějovský Večerník v exkluzivním rozhovoru.


Z rozhovoru Petra Kozáka s Michalem Šmucrem v Prostějovském Večerníku vybíráme:

„Školství prožívá permanentní reformu a otevřeně říkám, že je to k jeho škodě! Myslím, že nepotřebujeme reformovat systém financování, ale potřebujeme do současného systému dostat více finančních prostředků. Stále v naší zemi zkoušíme vytvořit skandinávské školství za české peníze, což prostě nemůže fungovat. Školství potřebuje stabilitu, dialog mezi politickými stranami. Učitelé a ředitelé pak potřebují prostor, aby se mohli plně věnovat své práci. Obecně podmínky pro práci škol se však zhoršují. V řadě případů odpadá rodina jako základní partner a mizí řád i pevnost výchovy dětí. To zhoršuje podmínky pro práci školy a ve svých důsledcích to bude mít velmi negativní dopad na budoucnost. Osobně si myslím, že v českých školách nechybí výchova k multikulturalismu, ale nedaří se nám výchova k práci, odpovědnosti a úctě...“

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.