Česká televize: Stát chystá nábor 12 tisíc zaměstnanců. Nejvíc jich má zamířit do školství

středa 9. září 2015 ·

Vláda chce v příštím roce přijmout dvanáct tisíc nových státních zaměstnanců. Vyplývá to z návrhu státního rozpočtu pro rok 2016, který bude kabinet projednávat tuto středu. Polovina z celkového počtu má zamířit do školství, počítá se i se stovkami nových úředníků a posilami pro policii.



„Školy budou mít dostatek prostředků na školní psychology, speciální pedagogy, na zajištění kvality výuky,“ slibuje ministryně školství Kateřina Valachová.

6 komentářů:

Nicka Pytlik řekl(a)...
9. září 2015 v 17:04  

To je hezké. Potřeba přijetí takového počtu nových pedagogických pracovníků vznikla až teď, nebo se to kumuluje už delší dobu?
Budou psychologové i pro učitele? Dřív, než budou moci pomoci už jen psychiatři.

Unknown řekl(a)...
10. září 2015 v 4:52  

kolega mně vyprávěl,jak na prvníporadě se nejdříve všichni kolem stolu chytli za ruce, aby si sjednotili pozitivní energii,pak ředitel poslal klovat nějaký taliaman a každá musel ostatním sdělit svůj pozitivní zážitek prázdnin ,aby se kolektiv pozitivnš stmelil,ale nějak se nezadařilo,když třetí v pořadí sdělila jak kouzelně bylo na bali,to ještě s ostatními nehnulo,neboť jako žena milionáře je v jiní finanční kategorii a učitelský plat ji nevystačí ani na kosmetiku,ovšem když věčná předdůchodkyně nadšeně líčila jak ji synové koupili lázně za 40 litrů a dalších 20 tam utratila a jak to bylo skvělé : "holky ten luxus,klid,masáže,akupunktura,jsem jak znovi zrozená",což si někteří vyložili tak že do toho důchodu zase neodejde,kolektivem to začalo vibrovat a definitivně seanci pozitivní energie pohřbila nová mladá pipka-angličtinářka ,když pohovořila, jak byla na floridě se svým o 25 let starším (ženatým) přítelem,jak se tam úžasně levně a kvalitně nakupuje ( " ta halenka co mám na sobě, byla za pouhých 99 dolarů"),a ne nějaký čínský šunt jako nosí všichni tady (čímž myslela evropu ale přítomné si to vysvětlily jinak),načež s mladistvým hepy úsměvem přejela starší kolegyně až se zastavila u zástupkyně (té se udělalo nevolno a odešla),porada rázem skončila,ředitel jen bezradně volal "kde můj amulet" a lezl si pro něj pod stůl......

Unknown řekl(a)...
10. září 2015 v 4:55  

p.s. takže bude lépe,když tyto seance bude organizovat zkušený profesionální psycholog a ne ředitel psycholog amatér

Unknown řekl(a)...
10. září 2015 v 11:39  

Nejlépe bude, když podobné praštěné seakce nebude ve školách organizovat nikdo.

tyrjir řekl(a)...
10. září 2015 v 14:26  

Laimes28: Vzpomínky na budoucnost? Tak tohle je myslím jeden docela super příklad toho, kam až hypoteticky může české hrubě podfinancované a podivně organizované bezplatné veřejné ško!ství dojít, jestli se MŠMT, Vláda, Parlament atd. nevzpamatují z Velké koncepční, rozpočtové, organizační a kontrolní lži, kterou dosud mlčícím občanům ziskovky, tzv. neziskov!y a nekriticky uvažující média servírují za situace, kdy ji zodpovědné orgány dostatečně veřejně neodhalují a možná podle ní ani nečiní, jak by mohly a měly. V tom posledním bych se docela rád mýlil. J. Týř

Unknown řekl(a)...
10. září 2015 v 18:28  

Bylo by skvělé, kdyby ti noví pracovníci byli kvalifikovaní lidé a ne asistenti bez pedagogického vzdělání.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.