Martin Rychlík: Budoucnost Pepy Dobeše

úterý 3. dubna 2012 ·

Kontroverzní exministr školství s Věcmi veřejnými nemluví. Trucuje, léčí se a podle LN zvažuje, zda nepovede život zcela mimo politiku.



Excentrický ministr školství Josef Dobeš (VV) v sobotu 31. března skončil ve funkci a v médiích je rázem tak trochu nuda; nepočítáme-li rozjíždějící se skandál s financováním Věcí veřejných a blížící se další dějství soudu s véčkařským superguru Vítem Bártou. Jen si vezměme pondělní vydání novin. O tom, že vláda počítá na vysokých školách se zavedením „zápisného“ ve výši dvou tří tisícovek musel informovat v Hospodářských novinách sám premiér Petr Nečas (ODS).

Deník Mladá fronta DNES svou šokující zprávu, že se učitelé před převzetím certifikátu k maturitám povinně ubytovali v luxusních pražských hotelích Corinthia Towers a Panorama (a víkendové školení pro šest stovek učitelů vyšlo na více než 400 tisíc korun z fondů EU), nemohl vyšperkovat obligátním titulkem „Dobeš plýtvá: Učitele hýčkal čtyřhvězdičkovými hotely“. Místo toho užili editoři pouhého uspávadla: „Učitelé bydleli v luxusu, platila EU“.

Ani zpráva o tom, že učitelé zřejmě přijdou o pětistovku z výplaty (přesněji o 560 korun), nevzbudila zatím větší bouře a v úterním tisku se „probojovala“ pouze na titulní stranu Práva. Byla-li by ale tato novota prohlášena ještě samotným Dobešem, toť jasný televizně-masmediální hit!

Doba postdobešovsko-preklasnovská
Anonymizovaný úřad má své výhody. Ty doceňuje především dnes už bývalý ministr Dobeš, bez nadsázky náš největší medializátor školských témat. Do doby, než na opuštěném „elektrickém křesle“ usedne Bártova manželka Kateřina Klasnová (VV), o níž se v této souvislosti hovoří, a ukáže nám, jak umí oddělit souzeného chotě od informací, rozhodování a třebas i od lože, bude školský resort zase tím nenápadným, tichým úřadem, kterým roky býval. Anebo ne?

Celý článek na webu ČESKÁ POZICE

1 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
3. dubna 2012 v 21:55  

Utichly továrny, utichly ulice,
usnuly hvězdy okolo měsíce...

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.