Drsné dětské hry. Nezletilí násilníci se baví tím, že bezdůvodně surově mlátí náhodné oběti

pátek 19. července 2019 ·

Agresivita dětí roste, stejně jako počty bitek – těch domluvených i těch, kdy si grázlové najdou náhodnou oběť. Ministerstvo školství chce rváče trestat ve školách, města zase agresivním dětem zakazovat vstup třeba do obchodních center. Jen v Praze zveřejnili kriminalisté dvě videa, ve kterých si rváči vyhlédli náhodnou oběť. Jednoho chlapce zbili a okradli, druhému po kopech do hlavy vyhrožovali, aby nic nehlásil. „V obou případech si útoky mladiství natočili na mobilní telefony a zveřejnili na internetu,“ vysvětluje policistka Eva Kropáčová, jak se dostali kriminalisté na stopu pachatelů. Reportáž přináší MF DNES.


Další bitky se odehrály v Pardubicích mezi panelovými domy, v Chebu pár metrů od základní školy, v Jindřichově Hradci v parku, v Třebíči před školou zase zbil chlapec dívku, protože se zastala hocha, kterého ztloukl gang pár dnů předtím...

Agresivita dětí narůstá tak, že ministerstvo školství a školský ombudsman vymýšlejí, jak mají na situaci reagovat samotné základní školy. „Vzniká metodický pokyn, materiál, který to má řešit,“ říká mluvčí ministerstva školství Aneta Lednová. Píše ho školský ombudsman Ladislav Hrzal, který za čtvrt roku obdržel přes pět set stížností na agresivitu či šikanu dětí mezi sebou nebo vůči učitelům. V úterý se nad tímto materiálem poprvé sejde s ministrem. „Metodika má školám říct, co dělat, když kantoři zjistí, že se rvačka nebo bitka někde mimo školu připravuje, že ji děti domlouvají, a co dělat, když zpětně zjistí, že k takové bitce došlo. Už dnes mají školy možnost dát agresorům zhoršenou známku z chování nebo žáka přeložit do jiné třídy,“ vysvětluje ombudsman Hrzal.


Celý text naleznete v MF DNES

2 komentářů:

laimes řekl(a)...
19. července 2019 v 8:23  

náprava jednoduchá:
1/šestiletá povinná školní docházka
2/ztráta nároku na rodičovské dávky

rváčkazvesela řekl(a)...
19. července 2019 v 9:38  

3/ Snižme věk odpovědnosti...v školách diskutujemes žáky o kde jakých složitostech(př. srovnání hospodářských perspektiv Bangladéše oproti Laosu nebo míra svobod kdekoliv), Tak proč by konečně nemohli ti "malívelcí" odpovídat za to, že někomu přerazí ruku? A tresty natvrdo.
A proč za ty "ňuňátka" od dvanáci neodpovídají i ve škole rodiče(vždyť na ně mají vliv největší a vychovávají je správně...a kontakt s nimi mají přerušený jen tou zatracenou 45minutovou výukou - myslím užívání mobilů)takže skoro nonstop.
Necháváme si Vážení pěkně … na hlavy.