Aktualizace: V Praze 7 hoří spor o ředitelku školy. Radnice odmítá, že konkurz není transparentní

pondělí 20. ledna 2020 ·

„Vím, že mají nového kandidáta, kterého chtějí dosadit. Přímo paní radní (Hana Šišková, Praha sobě, radní pro oblast školství, pozn. red.) mi to mezi řečí potvrdila," tvrdí v článku serveru lidovky.cz  ředitelka Jarmila Macečková. Na její slova reaguje mluvčí radnice Prahy 7 Martin Vokuš: „Zcela odmítáme fámy, že konkurz nebude transparentní. Vyzýváme všechny, kdo mají zájem, ať se přihlásí, ať může odborná komise vybrat nejlepšího kandidáta. O to v konkurzu jde,“ říká Vokuš.



Učitelé na výběrové řízení reagovali otevřeným dopisem ministru školství Robertu Plagovi s prosbou o zrušení konkurzu a rodiče zase veřejnou peticí na podporu ředitelky. Online petice ke čtvrtečnímu večeru po dvou dnech čítá 98 podpisů. Rodiče se obávají o osud školy a zdůrazňují, že se současnou koncepcí školy, jejím směřováním i kvalitou výuky jsou spokojeni... Závažná pochybení ve vedení školy nenašla ani kontrola z České školní inspekce v květnu 2019. Reportáž přinášejí Lidovky.cz.



„Vím, že mají nového kandidáta, kterého chtějí dosadit. Přímo paní radní (Hana Šišková, Praha sobě, radní pro oblast školství, pozn. red.) mi to mezi řečí potvrdila. Protože osobu znám, vím, že si radnice přeje, aby koncepce školy byla směřována jinam. Má jít o inovativní změny, alternativní metody výuky,“ tvrdí ředitelka Jarmila Macečková. Své rozhodnutí post za těchto okolností neobhajovat už měnit nechce.

Radnice Prahy 7 oponuje, že vzhledem ke končícímu šestiletému funkčnímu období ředitelky Jarmily Macečkové má jako zřizovatel podle školského zákona právo konkurz vyhlásit. „Koncepci rozvoje školy mohou tímto způsobem posoudit také nezávislí odborníci, jelikož složení komise je dané vyhláškou,“ uvedl mluvčí Martin Vokuš.


Celý text naleznete zde

0 komentářů: