Přečtěte si: Za uprchlický komiks výhrůžky. Hrozí nám fyzickou likvidací, tvrdí šéfka projektu

středa 27. ledna 2016 ·

Připravili pro školy výukové materiály, které mají dětem pomoci vcítit se do role uprchlíků. Teď organizace META čelí agresivitě a verbálním útokům.


Z článku Jakuba Zelenky v Lidovky.cz vybíráme:

Nenávist podle Vodňanské živí i mýty o projektu, které zaznívají z úst politiků. Naposledy se do studijních materiálů pustil prezident Miloš Zeman. „Je to další idiotský projekt vysokého komisaře OSN pro uprchlíky, ty komiksy,“ řekl v neděli. „Myslím si, že je to stejně naivní jako bolševická propaganda, která sice neměla formu komiksu, ale byla v podstatě stejně stupidní,“ dodal v televizi Prima.

Server Lidovky.cz se zeptal hradního mluvčího Jiřího Ovčáčka, jestli měl prezident možnost se s materiály osobně seznámit. „Je logické, že četl-li pan prezident na internetu články týkající se této propagandy, měl možnost se seznámit s obsahem. Ptáte-li se tedy, zda je pan prezident dostatečně seznámen s obsahem této propagandy, aby mohl vyslovit jasný názor, odpověď je jednoznačně ano,“ odepsal na SMS Ovčáček.

3 komentářů:

Simona CARCY řekl(a)...
27. ledna 2016 v 19:02  

Oni vazne cekali pochvalu?

Tajný Učitel řekl(a)...
28. ledna 2016 v 9:25  

Soucit s lidmi odlišných kultur, byť v ohrožení života, se v ČR neodpouští.

Simona CARCY řekl(a)...
28. ledna 2016 v 10:02  

Soucit s lidmi vlastní kultury v ohrožení jejich bezpečnosti a zdraví si zase nepřipouští multi-kulti-inklu Tajnej. Každej holt cítí s někým jiným.