OP VVV: Společný projekt ČŠI, SCIO, CERMAT a EDUin Testujeme společně!

pátek 1. dubna 2016 ·

Na dnešní tiskové konferenci Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy za účasti ministryně školství Kateřiny Valachové byl představen nový společný projekt České školní inspekce, Centra pro zjišťování výsledků vzdělávání, společnosti SCIO a sdružení EDUin Testujeme společně!, který navazuje na úspěšné projekty NIQES, Eskalátor, SP Kvalita I., PRO.MZ a Gepard.


Jedním z rizik, která představují například jednotné přijímací zkoušky pro český vzdělávací systém, představuje vedle nežádoucího ovlivňování přístupu ke vzdělávání a způsobu výuky na ZŠ i zcela dominantní role státu v jejich realizaci. Což se netýká tohoto projektu. Projekt jednotných přijímacích zkoušek kopíruje model státních maturit, v němž v minulosti došlo k velmi vážným chybám, provázejícím přípravu, realizaci i schopnost reakce na nedostatky. To se ale samozřejmě v projektu za účasti všech relevantních autorit na českém vzdělávacím trhu stát nemůže.

Bohumil Kartous, vedoucí komunikace EDUin, řekl: „Více než desetiletá, chaotická, nekoncepční a neefektivní příprava státních maturit, která prokazatelně stála více než miliardu korun, přičemž výsledným produktem je koncept v hodnotě maximálně desítek milionů korun, není důkazem, který svědčí pro opakování takového modelu. Rolí státu nepochybně je garantovat to, co se děje ve veřejném vzdělávání. Není jeho rolí tento proces ovládat, omezovat nebo dokonce klást překážky. Proto se účastníme v tomto jedinečném projektu.“

11 komentářů:

Unknown řekl(a)...
1. dubna 2016 v 11:31  

A co má být? Mám se těšit, že zase budu někde za chlebíček dělat křoví?

Anonymni z 21:30 řekl(a)...
1. dubna 2016 v 11:42  

S Eduinem to bude určitě kvalitní. Ti tomu rozumí. Už se těším.

Z čeho je projekt placený? Z EU? Oni si rozdělí peníze a my jim to ve školách zadarmo nainstalujeme, rozchodíme a otestujeme.

To je na blití.

Unknown řekl(a)...
1. dubna 2016 v 11:48  

Všechny relevantní autority na českém vzdělávacím trhu ???
Autorita?
Relevantní autorita?
Vzdělávací trh?

Zdeněk Sotolář řekl(a)...
1. dubna 2016 v 12:26  

"navazuje na úspěšné projekty NIQES"

Tím je řečeno vše podstatné.

Unknown řekl(a)...
1. dubna 2016 v 12:45  

Když mě dnes vyvedli aprílem žáci, upřímně jsem se pobavil. Tady se cítím zahanben, ale své komentáře nemažu. Sleduji ve školství tolik taškařic, opičáren a zhovadilostí, že jsem uvěřil ...

tyrjir řekl(a)...
1. dubna 2016 v 13:37  

Opravdu ti není Apríl? Je to vůbec možné? Dá anebo nedá nám paní ministryně třeba večer nebo zítra úsměvné dementi o tom, jak se jí podařilo nás všechny "napálit?":)))

J.Týř

PS: Jakou kluci jsme mívali s "napalovánim" báječnou legraci: Zeptali jsme se vybraného týpka "Víš, kde rostou kokosové ořechy?". Když ten týpek odpověděl "Na palmě", dostal pořádnou herdu se vysvětlením "Řekl sis o to!"

Vážená paní ministryně, víte kde rostou kokosové ořechy?

Anonymni z 21:30 řekl(a)...
1. dubna 2016 v 13:49  

Teď mě to napadlo taky - Vy budete mít pravdu pane Týři (i pan Kureš). No dobrý, tak jsem naletěl.

Nicméně, jak píše pan Kureš, díky bordelu jaký panuje, člověk začíná věřit každé pí....ně.

Eva Adamová řekl(a)...
1. dubna 2016 v 14:04  

Jéžiši, kdo tento apríl vymyslel? Do roka a do dne se tototo "nápadu" někdo chytne a další "úspěšný projet" bude na s větě!!!!

krtek řekl(a)...
1. dubna 2016 v 14:12  

"Když se smíchá káva s čajem není to už k pití, asi proto věčně hrajem poker o přežití," zpívával Folk Team v 80. letech.
Pana Ziku a Kartouse na jedné lodi si lze představit jen s hodně bujnou fantazií.
---
Ale jinak pobavilo. Zvlášť ti, co byli ochotni uvěřit ;-)

tyrjir řekl(a)...
1. dubna 2016 v 14:15  

Myslím si, že si z nás "vystřelil" pan Wagner a že s takovým nesmyslem ČŠI, Cermat a paní ministryně zřejmě ani nebudou mít nic společného.:))) J. Týř

tyrjir řekl(a)...
1. dubna 2016 v 14:29  

Gepard štíhlý (Acinonyx jubatus) je kočkovitá šelma, proslulá jako nejrychlejší suchozemské zvíře. Může běžet rychlostí okolo 100 km/h, při příhodných podmínkách dokonce možná až 120 km/h...

https://cs.wikipedia.org/wiki/Gepard_%C5%A1t%C3%ADhl%C3%BD

Ve školství jsou učitelé (spíš tedy učitelky:) štíhlé a různými hloupostmi uhoněné gazely, ovečky a králíci. Rozpočto a grantožroutští gepardi mohou klidně tučnět a ani se myslím moc honit nemusejí. Naučili se možná i lovit společně s dalšími dravými šelmami a s nad nemocným školstvím poletujícími dravci? :)))