České děti se v angličtině zhoršily. Rodiče by uvítali příspěvek na výuku jazyků

úterý 14. ledna 2020 ·

Jak ukázalo loňské mezinárodní srovnání, čeští studenti zaznamenali ve znalosti angličtiny meziroční zhoršení. Podle žebříčku, který sestavila společnost EF Education First na základě testování studentů ze 100 zemí celého světa, Češi klesli z 20. na 23. místo. Skandinávské země, které se vešly do 7. místa, vynikají systémovou podporou výuky cizího jazyka včetně pobytů v původním jazykovém prostředí. Informuje Deník.



Ministerstvo školství ale s další podporou nepočítá. Odvolává se na to, že v základních školách jsou povinné dva cizí jazyky. „Všichni žáci musí po ukončení povinné školní docházky zvládat jeden cizí jazyk na úrovni alespoň A2 a druhý alespoň na úrovni A1. Po 15. roku věku je navíc možné využívat programu Erasmus+, který je významně financován ze strany EU. Pobyty v zahraničí je tedy možné realizovat již v rámci školního vzdělávání,“ sdělila Deníku mluvčí resortu Aneta Lednová.


Celý text naleznete zde

2 komentářů:

BP řekl(a)...
14. ledna 2020 v 7:22  

Nezhoršily se děti náhodou tak ve všech předmětech?
A čím to asi bude?
Špatnými učiteli, konstatoval by tady Mistr.

Milan Keršláger řekl(a)...
15. ledna 2020 v 12:29  

Zatímco před 10 lety se dítě muselo naučit anglicky, aby pobralo videa s Minecraftem (nebo bylo schopno zahrát si onlajnovku v anglicky mluvícím kolektivu), dneska už dítě nemusí anglicky umět, protože obsahu v češtině je ho dost. Zkuste si udělat průzkum mezi žáky na ZŠ a SŠ.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.