Protestující studenti hodnotí schůzku s Babišem jako neproduktivní

sobota 7. prosince 2019 ·

Za neproduktivní označili zástupci celosvětového studentského ekologického hnutí Fridays for Future dnešní schůzku s premiérem Andreje Babišem (ANO) a dalšími členy jeho vlády. Mluvčí skupiny Petr Doubravský novinářům řekl, že protesty budou pokračovat. Premiér uvedl, že nabídl studentům spolupráci, ale podle něj o ni zřejmě nestojí. Ministr životního prostředí Richard Brabec (ANO) poznamenal, že jednání bylo místy vyostřené, od studentů chce ale slyšet konkrétní připomínky, na které může vláda reagovat. Informuje ČTK.



Celý text naleznete zde

3 komentářů:

E.Kocourek řekl(a)...
7. prosince 2019 v 12:44  

Protestující studenti hodnotí schůzku s Babišem jako neproduktivní

To považuji za dobrou zprávu. ////

Ivo Mádr řekl(a)...
7. prosince 2019 v 17:56  

Je zajímavé, že studentům nevadí vzrůstající množství jaderných zbraní. Případná 3.světová válka by zničila nejen lidstvo, ale vše živé na Zemi. Je tedy třeba tlačit na vlády USA, Ruské federace, ČLR, VB, Francie, Izraele, Pakistánu, Indie, ....Což tak spojit boj za ekologii s bojem za jaderné odzbrojení?

Pavel Doležel řekl(a)...
8. prosince 2019 v 9:06  

Tenhle kult dítěte se nám vymstí. Žádná zvířata nečiní z mláďat rozhodující jedince. Všude rozhodují ti nejzkušenější a nejsilnější. Vyplatí se to, protože se neobjevuje v každé generaci znovu kolo a oheň a suma znalostí se může rozšiřovat a ne pokaždé znovuobjevovat a tím pádem stagnovat. Někteří lidé se snaží vyvolávat dojem, že inovativní řešení a nezatíženost žitím převažují nad zkušenostmi, ale tak tomu nikdy nebylo, není a nebude. Člověk, který ještě společnosti nic nepřinesl, zatím pouze čerpal z výdobytků práce jiných a který nemá potuchu o tom, jak svět funguje, nemajíce ani odpovědnosti, ani patřičné zkušenosti, jen těžko může rozhodovat, nebo někoho k nějakému konkrétnímu rozhodnutí nutit.

Co přijde s novou generací? Boj batolat za právo na denní klid? Ty zelené matky žijící v těch jiných dimenzích, jsou schopné prakticky všeho.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.