Kdo bude nově učit, když chybí 6000 pedagogů? Studenti z prváku a kolegové z jiných předmětů

čtvrtek 29. srpna 2019 ·

Nejvíce teď na trhu práce chybí učitelé matematiky a fyziky. „Těchto učitelů je takový nedostatek, že zaměstnáváme i studenty prvního ročníku pedagogických fakult. Postrádáme i učitele jazyků, zejména německého jazyka,“ popsal pro Seznam Zprávy Jakub Pour, učitel a současně ředitel sítě soukromých škol EDUCAnet Praha.


Nejvíce se podle něj naopak ozývají učitelé dějepisu, občanské nauky nebo českého jazyka. „Velmi často se ale stává, že učitel má podepsanou smlouvu, nakonec však nenastoupí, protože přijal během léta lukrativnější nabídku,“ dodal Pour.

Ministr školství tvrdí, že přeorientování učitelů na nové předměty je nejlepším možným řešením ve chvíli, kdy chybí tisíce pedagogů. „Já to vnímám jako stav nouze, ale do budoucna to není chtěná věc,“ uvedl v krátkosti na dotaz Seznamu ministr školství Robert Plaga (ANO).

Podle něj je nicméně nejlepším předpokladem pro zlepšení situace zvýšení platu učitelů.


Celý text naleznete zde

2 komentářů:

BP řekl(a)...
29. srpna 2019 v 8:30  

Jsem učitelka němčiny bez práce. Mám dvě kamarádky němčinářky, které jsou již léta bez práce.
Nerozumíme tomu, že by se učitelů německého jazyka někde nedostávalo.

laimes řekl(a)...
30. srpna 2019 v 15:20  

učitelů je dost,jenom praze se nedostávají,ti mladí,kreativní,nadšení,alternativní,posouvajíci se...

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.