MŠMT v šetření Eurostudent osloví 240.000 vysokoškoláků

středa 15. května 2019 ·

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy zahájilo šetření Eurostudent, bude zjišťovat informace o studiu a životních podmínkách vysokoškoláků. Studenti jsou k vyplnění online dotazníků oslovováni prostřednictvím svojí vysoké školy. Takto by mělo být osloveno až 240 tisíc studentů., výsledky budou na podzim. Šetření Eurostudent je mezinárodní, v České republice jej provádí Centrum pro studium vysokého školství.


Šetření Eurostudent se koná jednou za tři roky, Česká republika se do projektu zapojila již popáté. Hlavním přínosem je získání komplexních a mezinárodně srovnatelných dat o bakalářských a magisterských studentech vysokých škol. Jedná se zejména o socioekonomické zázemí studentské populace a jejich finanční situaci, bydlení, charakteristiky studia a kombinování studia s prací, hodnocení kvality studia, zkušenosti se studiem a prací v zahraničí nebo plány do budoucna. Do aktuálního kola šetření se zapojilo 25 veřejných a 15 soukromých vysokých škol.

„Periodicky se opakující výzkumy jsou důležitým nástrojem, jak sledovat fungování vysokého školství v České republice a srovnávat jej se zahraničím. Minulé kolo šetření nám například ukázalo, že Česko má jeden z nejvyšších podílů studentů, kteří během semestru pravidelně pracují. Výsledky budou důležité také pro vedení vysokých škol, aby mohli efektivně řešit kvalitu vzdělávání, studijní neúspěšnost či uplatnitelnost na trhu práce,“ uvedl náměstek pro vysoké školství, vědu a výzkum Pavel Doleček.


Další informace naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.