Julie Hrstková: Stane se Česko centrem hi-tech?

čtvrtek 21. března 2019 ·

„Zákon, který by měl zrušit montovny, do nichž podle Andreje Babiše republika za posledních patnáct let investovala padesát miliard korun, je v parlamentu ve druhém čtení... Změnit konkurenceschopnost založenou na nízkých cenách za konkurenceschopnost založenou na vzdělání a technických inovacích je dobrý cíl. K němu však nevede "jen" změna zákona o investičních pobídkách, ale celý soubor kroků. Pro začátek jde třeba o školství, kde se každou chvíli mění koncepce a kde jsou problémy od základních přes střední až po vysoké školy,“ píše Julie Hrstková v Hospodářských novinách.


Hrstková pokračuje: A je vcelku jedno, jestli zdůrazníme neschopnost státu u maturit, či to, že celá třetina studentů bakalářského studia školu nedokončí. Samozřejmou součástí vyspělé ekonomiky je také dopravní infrastruktura, protože neexistuje investor, který by šel do kraje, kam neexistuje slušné spojení. Bez ohledu na to, jaký "úplatek" ve formě pobídek dostane. Rychlost výstavby dálnic v jednotkách kilometrů sebelepší systém pobídek nenahradí.





Celý text naleznete zde

1 komentářů:

laimes řekl(a)...
24. března 2019 v 8:24  

nestane,česko se stalo montovnou

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.