Plaga patří k těm lepším ministrům, neodvolávejte ho, žádají učitelé i vysoké školy

pátek 18. ledna 2019 ·

Pod ministrem školství Robertem Plagou se po třinácti měsících ve funkci kývá židle. Spekuluje se, že by ho premiér Andrej Babiš mohl nahradit bývalým brněnským primátorem Petrem Vokřálem. Na podporu Plagy se však nečekaně začali ozývat pedagogové, učitelské spolky i vysoké školy. Podle nich patří Plaga mezi ty lepší ministry školství, kterých se od roku 1993 vystřídalo už sedmnáct. Na obranu Plagy nyní vystoupili někteří pedagogové, učitelské spolky nebo vysoké školy. Informuje Aktuálně.cz.

Robert Plaga (msmt.cz)

 "Plaga je ve srovnání se svými předchůdci dobrým naslouchajícím ministrem, na zásadní věci má konzistentní názory a žádnou velkou chybu v řízení svého resortu neudělal. Pokud bude odvolán, bude to další důkaz populismu pana premiéra, ústupek komunistům a další rána českému školství," domnívá se například ředitel Základní školy Lázně Bělohrad Jaroslav Jirásko.

Podle učitelky Gymnázia Thomase Manna Jindry Glogrové je Plaga jedním z mála ministrů, jehož jméno stálo za to si zapamatovat. "Jestli bude odejit, bude to škoda," podotkla Glogrová.

"Dosavadní působení ministra Roberta Plagy osobně nevnímám negativně, patří mezi ty lepší ministry," připustil také předseda školských odborů František Dobšík.

"Plaga neudělal nic špatného, z posledních několika ministrů školství určitě patří k těm lepším. Je za tím cítit tlak Asociace krajů, proti jejímž nesmyslným návrhům se postavil," domnívá se například učitel SPŠ Sdělovací techniky Panská a Gymnázia Na Zatlance Vojtěch Hála.


Celý text naleznete zde

4 komentářů:

Radek Sárközi řekl(a)...
18. ledna 2019 v 11:40  

Pan ministr je pod velkým tlakem proinkluzivní lobby. Do toho tlak krajů na cut-off score. Ale že by bylo rozhodující to, že dal na brněnské závody motorek místo 70 milionů za Valachové jen 39 milionů, tomu se mi nechce věřit...

Radek Sárközi řekl(a)...
18. ledna 2019 v 12:07  

Proinkluzivní lobby zmiňuje pan ministr Robert Plaga zde...

https://www.pedagogicka-komora.cz/2018/09/rozhovor-s-ministrem-skolstvi.html

laimes řekl(a)...
18. ledna 2019 v 13:02  

a čim že to je nejlepší?

tyrjir řekl(a)...
19. ledna 2019 v 15:00  

Nepřipomíná vám to, vážení přátelé České školy, tak trochu Brexit? Vétšina na ministra školství z nějakého důvodu frfňá nebo ho chválí, ale to frfňání a chvála mají bezpočet sebenafukovacích směrů (rúzně oteklých různo i mimoběžek, názorů bez zásadní vécné shody). To je, myslím, typická situace, za které je potřebné nechat celou věc tzv. uzrát, aby mohlo dojít k "vyloupnutí jádra problému", na kterém se většina shodne. Nemám rád květopase. Ze stromu spadlá kyselá a trpká jablka nemusím. Radši se postarám o úrodu a počkám si na ta zralá.

J.Týř

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.