Babiš chce obědy pro děti zdarma. Hraje si na mecenáše z našich daní, reaguje opozice

čtvrtek 6. prosince 2018 ·

Předseda vlády a šéf ANO Andrej Babiš přišel s dalším návrhem, kterým si chce naklonit rodiny s dětmi, ale který zároveň klade nemalý nárok na státní rozpočet. Po slevě na jízdném nyní navrhuje, aby děti v posledním ročníku mateřské školy a na prvním stupni základní školy dostávaly obědy zdarma. Vyčíslil to na pět až šest miliard korun ročně. Zatímco koaliční ČSSD s tímto záměrem souzní a sama chce podobný návrh předložit, opozice ho kritizuje a označuje to za polokomunistické opatření. Informuje Aktuálně.cz.


Andrej Babiš (psp.cz)
"Obědy jsou velmi důležité, bez nich se dětem zhoršuje prospěch a zažívají sociální vyloučení. Jenže dotační programy, které obědy pro děti zdarma zajišťují, jsou nejednotné a nejsou dostupné na všech školách a školkách, takto by to bylo pro všechny," vysvětlil Babiš svůj záměr Aktuálně.cz.

Téma prý otevřel minulý týden na schůzce s maďarským premiérem Viktorem Orbánem, protože v Maďarsku už mají děti obědy zdarma několik let. "Viděl jsem to ve Finsku, kde mají obědy pro děti zdarma od roku 1948. Řekl jsem ministru školství Robertu Plagovi, ať připraví návrh zákona, že bychom to mohli zavést od ledna roku 2020," sdělil Babiš.

Podle ministerstva školství by se plošné zavedení obědů zdarma týkalo asi milionu dětí. Projekt by vyšel zhruba na šest miliard korun.


Celý text naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.