Platy.cz: Učitelé na základních školách si polepšili o 8 procent, na středních dokonce jen o 3 procenta

úterý 24. dubna 2018 ·

Z údajů portálu Platy.cz, jenž mapuje platy na pracovním trhu v rámci různých profesí, vyplývá, že se platy učitelů nezvýšily celkově o 15 procent. „Podle dat shromážděných na našem platebním portálu Platy.cz, kam informace o svých hrubých mzdách včetně odměn zadávají sami zaměstnanci, si učitelé na základních školách polepšili o 8 procent, na středních dokonce jen o 3 procenta,“ uvedl Michal Novák z pracovního portálu Profesia.cz, pod který Platy.cz patří. Informuje Euro.cz.


Pro Euro.cz Novák dodal: „Došlo ke zvýšení tarifních platů, tedy navýšení částek v jednotlivých platových třídách. Na Platy.cz evidujeme celkové odměny včetně bonusových odměn. Odrážejí tedy celkový reálný příjem v dané profesi a regionu.“ Data mají asi od tisícovky učitelů.

Nejlépe hledají uplatnění mimo školství ti, kteří učí jazyky nebo technické předměty. Podle údajů ČSÚ nastupuje do škol necelá polovina absolventů pedagogických fakult. Do pěti let pak odchází další čtvrtina mladých učitelů do soukromého sektoru.

Učitelská platforma, jež loni v listopadu varovala před tím, že zvýšení tarifních platů učitelů může být na úkor osobního ohodnocení, nyní uvedla, že se černý scénář nenaplnil. „Osobní hodnocení jsme nesnižovali, protože se jedná o nezákonný postup. Tarify narostly podle předpisů, peníze přišly v nebývale štědré výši, v roce 2017 byly největší prémie pro všechny za posledních 15 let,“ řekl redakci Euro.cz ředitel Základní školy K. V. Raise Jaroslav Jirásko z Lázní Bělohrad.

Celý text naleznete zde

2 komentářů:

BP řekl(a)...
24. dubna 2018 v 11:13  

V roce 2017 jsme téměř žádné odměny nedostali. Osobní hodnocení nám nevzali, jelikož žádné už kolik let nepobíráme. Zaplať pánbu za to tarifní navýšení. Za první čtvrtletí tohoto roku činila má mzda asi o 2000,- Kč méně než za první čtvrtletí roku 2017 (měla jsem loni nějaké přesčasy!).

vstek řekl(a)...
26. dubna 2018 v 15:39  

http://www.ceskaskola.cz/2018/04/aby-uzivily-deti-daly-se-na-prostituci.html

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.