Martin Rychlík: Hrdost na blbost. Ministryni obrany radí ve věcech kyberbezpečnosti někdejší ezoterik

pondělí 16. dubna 2018 ·

„Tvrdá data nemáme, ale jako by poslední dobou přibývalo lidí, kteří ve své nevzdělanosti, v naivitě a – pojďme to jasně říci – ve své hlouposti vidí jakousi novou kvalitu, ctnost, na niž mohou být dokonce i hrdí: „Nejsme jako oni! Nejsme elity! Školy nepotřebujeme, máme svůj NÁZOR!“ Poslanci SPD si na své ignoranci k faktům postavili dokonce živnost (popírač Okamura, konspirátor Koten, rozbrušovač Rozner), ale na faceboocích se šikují celé zástupy hrdých odmítačů očkování, věrozvěstů placaté Země či léčitelů rakoviny savem…,“ píše Martin Rychlík v Lidových novinách.

Martin Rychlík (linkedin.com)
Rychlík mimo jiné píše:

Ministryni obrany ČR, tedy členské země NATO, radí ve věcech kyberbezpečnosti někdejší ezoterik; terapeut, jenž pro diagnostiku svých pacientů používal „vlastní systém založený na postavení páteře a tenzích trupu“. Část Čechů to ještě pořád šokuje. Ale velké části národa je to jistě jedno. Líbit se jí může i poradcovo zdůvodnění, že formální vzdělání ke své práci pro stát nepotřebuje, má přece „univerzitu života“. Kdy se takoví magoři, šílenci a blbci – takzvaný mašíbl – proderou na ministerské posty?

Jak psával kulturolog Vladimír Borecký, už jsme tu měli za ministra školství parapsychologa Františka Kahudu (v letech 1954 až 1963!), který si vybájil mentiony (spíše však dementiony) jakožto hmotné částice psychiky, za což sbíral pocty, funkce a profesury. Náznakem, že může být ještě hůř, budiž nový článek deníku The Washington Post. Věnuje se návratu 374 let starého slova, kakistokracie, jež pochází z řeckých základů a oproti aristokracii („vládě nejlepších“) označuje pravý opak – „vládu nejhorších“, tedy nejméně kvalifikovaných lidí bez skrupulí. Eventuální vláda premiéra Tomia Okamury by už tomu byla docela blízko, ne?

Celý text naleznete v dnešních Lidových novinách

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.