Rektor Tomáš Zima povede Univerzitu Karlovu další čtyři roky

pátek 20. října 2017 ·

Akademický senát Univerzity Karlovy v Praze (UK) dnes zvolil staronovým rektorem školy Tomáše Zimu. Získal 51 hlasů z 68 platných, pro své zvolení potřeboval 36 hlasů. Jeho protikandidáta z přírodovědecké fakulty Jana Černého podpořilo 17 senátorů. Další funkční období by Zimovi mělo začít v únoru 2018, ve funkci ho ještě bude muset potvrdit prezident. Školu povede do roku 2022. Informuje ČTK.


Tomáš Zima (cuni.cz)
"Vnímám 51 hlasů, které jsem získal, jako velmi silnou důvěru pro mě a mé nejbližší spolupracovníky, abychom pokračovali v tom, co jsme započali," řekl Zima novinářům po volbě. Předpokládá, že v týmu jeho spolupracovníků zůstanou stejní prorektoři a prorektorky jako dosud, když s budoucí spoluprací už jich podle něj souhlasilo šest z devíti.

Jako nejdůležitější krok ve svém dalším funkčním období vidí Zima snahu o další navyšování rozpočtu vysokých škol. Doufá, že nově vytvořená vláda po volbách do Sněmovny schválí již vyjednaný růst rozpočtu na příští rok. Chtěl by také prohloubit spolupráci s významnými zahraničními partnery, jako jsou univerzity v Ženevě nebo Curychu.

V následujícím období čeká Zimu i nastartování nové struktury studijních oborů v souvislosti s novelou vysokoškolského zákona a novým nastavením procesu akreditací. Akreditace u stávajících studijních programů a oborů budou končit v rozmezí let 2019 až 2024. Minulý týden univerzita jako první vysoká škola požádala o institucionální akreditaci.

Celý text naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.