Martin Zvěřina: Rezignovala-li blondýnka z ministerstva školství, proč by toho neměl být schopen chlapácký šéf financí

středa 10. května 2017 ·

Politicky šikovná a rozumná je průběhem trochu „sobotkovská“ rezignace ministryně školství Kateřiny Valachové. Její odchod posílí ČSSD v tlaku na Andreje Babiše, a navíc bude strana i její předseda silnější vůči Hradu. Může říci: máme jasno v tom, jak vypadá solidní stranická politika a jak chápat politickou odpovědnost. V nové situaci též Zemanův tlak na výměnu Bohuslava Sobotky nenajde mnoho příznivců,“ píše v Lidových novinách Martin Zvěřina.

Zvěřina pokračuje:

Martin Zvěřina (lidovky.cz)
A rezignovala-li blondýnka z ministerstva školství, proč by toho neměl být schopen chlapácký šéf financí.

Rychlá koaliční dohoda o výměnách ve vládě může účastníkům jen prospět, v opačném případě se rozjedou hnojomety na všech stranách, z čehož nemůže mít užitek skoro nikdo, rozhodně ne na koaliční straně. Jestli se někteří připravovali na předvolební kampaň upozorňující na úspěchy vlády, pak současná situace ji znemožňuje, všichni slyšíme jen vzájemné osočování. Po rychlé rekonstrukci vlády mohou politici nějaké pozitivní zdání v občanech ještě vybudit. Sázka na negativní kampaň přiláká voliče jen k populistům.


Celý text naleznete zde

2 komentářů:

Unknown řekl(a)...
10. května 2017 v 7:50  

jestli to nebude tím že na ministerstvu té roztomilé blondýnky probíhá zatýkání,kdežto na ministerstvu chlapáka ne,protože je chlapák

aknelka řekl(a)...
10. května 2017 v 9:25  

Je to tu ještě www.ceskaskola.cz?
Ale jinak ano, blondýnka rezignovala a je to dobře, ale pozdě.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.